Rilax
Image default
Aanbiedingen

Blokhut

Ben jij op zoek naar een blokhut voor in jouw tuin? Een blokhut is geschikt voor meerdere doeleinden. De blokhut kan gebruikt worden als schuur. Er worden fietsen, tuingereedschap en andere materialen in opgeslagen. Daarnaast kan het ook als een woonruimte dienen. De ruimte wordt gebruikt als kantoor, verblijf voor gasten of een avondje voor de jongeren. Er zijn verschillende soorten blokhutten verkrijgbaar. Wij vertellen jou graag alles over de blokhut. Lees snel verder en ontdek meer over de blokhut. 

Verschillende soorten daken  

De blokhutten hebben verschillende soorten daken. Het zadeldak is één van de meest voorkomende daken voor jouw blokhut. Het zadeldak is het welbekende puntdak. Het puntdak heeft niet alleen een traditionele uitstraling, maar zorgt ook voor een goede afvoer van het water. Het puntdak zorgt voor extra opslagruimte in de blokhut. Je kunt ervoor kiezen om het plafond open te laten, maar deze ruimte wordt dan eigenlijk niet gebruikt. Wij raden jou aan om een extra plafond toe te voegen, zodat je een soort zolder creëert op de blokhut. Een plat dak daarentegen is ideaal voor de zonnepanelen. De zonnepanelen kunnen over het gehele dak richting de zon worden geplaatst, zodat het rendement het hoogste wordt. De optie voor het platte dak is over het algemeen goedkoper, aangezien hier minder arbeidsuren bij komen kijken. 

Houtsoorten 

De blokhutten worden over het algemeen gebouwd met houtenmaterialen. Er zijn verschillende houtsoorten verkrijgbaar om een blokhut te maken. Het meest voorkomende houtsoort is het vuren hout. Het vuren hout is afkomstig van de spar boomsoort. Het is gemakkelijk te bewerken, goed betaalbaar, licht van gewicht en ook nog eens sterk. Door deze kenmerken is het vurenhout uitermate geschikt voor het bouwen van een blokhut. Het Douglas hout is over het algemeen iets duurder van prijs. Het prijsverschil is te verklaren door de levensduur. De levensduur van het Douglas hout is namelijk 15 jaar in tegenstelling tot de 10 jaar van vurenhout. Verder zijn de kenmerken redelijk overeenkomend. 

Vrijstaand of aanbouw 

Het is afhankelijk van jouw woonsituatie voor welk optie jij kiest. Het aanbouwen van een blokhut gebeurt vaak aan een bestaande blokhut en af en toe ook aan de woning. De blokhut zorgt voor nog iets meer opslagruimte. De vrijstaande optie komt over het algemeen vaker voor. Dit komt doordat de blokhut vaak achterin de tuin wordt geplaatst. Laat je adviseren welke optie voor jou het meest praktisch is. Wie weet ga jij binnenkort een blokhut kopen!

https://www.buitenkampioen.nl/