Rilax
Image default
Aanbiedingen

Disselkisten, altijd handig!

Wat een nachtmerrie! Kom je op locatie met je aanhanger en wat denk je? Spanbanden vergeten 🙁 Hoe voorkom je dit? Met een disselkist natuurlijk. Standaard al je materiaal opbergen zodat je het altijd bij de hand hebt. Voorkomt een hoop ellende, al zeg ik het zelf! In deze blog laten wij jou zien waar je een disselkist voor gebruikt en hoe je ze kunt monteren. 

Wat is een disselkist?

Disselkisten zijn eigenlijk opbergkist voor aanhangwagens. Ze worden vaak op de dissel geplaatst. Naast het creëren van opbergruimte zorg je er ook voor dat je je spullen veilig kan opbergen. De meeste disselkisten zijn uitgerust met een handig een slot. Zo kun je gerust bij je aanhanger weglopen, tijdens het laden of lossen! Ook bescherm je je uitrusting tegen de weersomstandigheden. 

Tip van Flip: doe altijd de deksel van je disselkist dicht, anders worden je spullen nat 😉

Wat berg ik op in mijn disselkist?

  • Spanbanden

  • Gereedschap

  • Net voor lading zekering

  • Disselslot

Disselkisten zijn gemaakt van verschillende materialen

Disselbakken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De goedkoopste disselkisten worden gemaakt van kunststof. De disselkisten van Aanhangwagendirect hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wil je een stevige disselkist die tegen een stootje kan? Neem dan een disselbak van aluminium traanplaat. Deze zijn aan de duurdere kant, maar dan heb je ook wat! 

Bij het materiaal waarvan de disselkisten gemaakt worden is het belangrijk te benoemen dat de kunststof disselkisten niet roesten, de traanplaat disselkisten zijn sterker en worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld je zware gereedschap op te bergen bijvoorbeeld een metalen disselslot of andere dergelijke spullen. De kunststof disselkisten zijn voor de particulier vaak interessanter dan de traanplaat disselkisten omdat deze goedkoper zijn en makkelijker te plaatsen.

Nu komt het volgende aan bod en dat is het plaatsen van je disselkist op je aanhangwagen. Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen waar de disselkist komt. Wil je een onderbouw of bovenbouw disselkist? Hoeveel ruimte heb ik hiervoor? Hoe wil ik de disselkist bevestigen?

Bevestiging van disselkisten

Disselkisten kunnen op verschillende manier bevestigd worden aan de aanhanger. In de meeste gevallen worden U-bouten gebruikt om de disselkisten vast te zetten, maar er wordt ook vaak gekozen voor normale bouten in combinatie met een stroppenplaat. Ook kunnen disselkisten vastgezet worden met popnagels, ook wel bind klinknagels genoemd. 

Disselkisten kopen? Waar doe je dat?

In dit geval is er maar één antwoord: Aanhangwagendirect.nl. Hier is een ruim assortiment disselkisten, van kunststof tot aluminium. Ook is het mogelijk om de disselkist te laten monteren, maar dan moet je wel in de buurt wonen! De traanplaat disselkisten zijn op maat te maken, hiermee onderscheidt Aanhangwagendirect zich van de concurrentie. 

Kom je er toch niet helemaal uit neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl, hier staat altijd een medewerker voor je klaar om je verder te helpen. Dus schroom niet om te bellen, mailen, chatten of te whatsappen! 

Tot snel bij Aanhangwagendirect.nl