Rilax
Image default
Adverteren

Portugal

Portugal is een Zuid-Europees land met een zeer rijke geschiedenis. Het landschap van Portugal is zeer divers en het hoogste punt bevindt zich op de berg Torre op 1991 meter. Portugal heeft een oppervlakte van 92.212 vierkante kilometer en heeft ruim 10 miljoen inwoners. Portugal bezit over een rijke flora en fauna met heuvellandschappen, berggebieden, kuststroken en een ongerepte natuur.  Elk jaar komen er weer zeer veel toeristen op het prachtige Portugal af, het is dan ook een populaire vakantiebestemming. Een last minute in Portugal is dan ook zeker een aanrader.

Lissabon is de hoofdstad van Portugal, maar ook Porto en Faro zijn zeer grote steden in Portugal. In Portugal zijn er een groot aantal bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een voorbeeld hiervan zijn Romeinse opgravingen (Conimbriga), de Coimbra kathedraal en het paleis Queloz. In de Algarve bevinden zich badplaatsen die ook zeer populair zijn onder vakantiegangers, namelijk Albufeira, Praia de Rocha en Lagos. De stranden langs de Algarve kenmerken zich door een prachtige rotskust met mooie zandstranden. Ben je op zoek naar rustige stranden dan kan je het beste langs de Costa Verde wezen.

Het klimaat in Portugal is nogal verschillend, door de diversiteit in het land. Zo kan het noorden van Portugal strenge winters hebben, terwijl de maanden juli en augustus weer heel erg warm kunnen zijn. In mei kan het in het noorden van Portugal ook nog fris en regenachtig zijn, terwijl het in het zuiden van Portugal dan al veel aangenamer is. Bent u op zoek naar een aangename temperatuur en niet naar de hele hoge temperaturen? Dan is het verstandig om een last minute naar Portugal te boeken, zo kan u nog voor de zomerdrukte- en warmte op vakantie naar dit prachtige land. Wilt u een strandvakantie, een cultuurvakantie of een feestvakantie? Het is allemaal mogelijk in Portugal.

Voor meer info : http://lastminuteportugal.nl/