Rilax
Image default
Architectuur

Eigen inboedel verhuizen

In Nederland verhuist men gemiddeld 7 keer in hun hele leven. Dit zorgt ervoor dat er wat ervaring wordt opgebouwd met verhuizingen. Negentig procent zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Het kost altijd enige moeite om een hele inboedel te verhuizen. Tien procent van de Nederlanders kiest er daarom voor om een verhuisfirma aan te nemen. Dit om moeite en problemen te ontlopen. Mocht het zijn als u op een hoge verdieping woont dan is het vaak moeilijk om de verhuizing zelf te realizeren. Een verhuisfirma met expertise weet precies hoe zij er voor kunnen zorgen dat alles op de juiste manier naar beneden worden gebracht.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Het op de juiste manier inpakken zorgt er voor dat alles goed gepositioneerd kan worden en uw inboedel niet beschadigt raak tijdens de rit. Een verhuisfirma kan in één keer vaak uw hele inboedel naar de locatie verhuizen.

Gemiddelde verhuizing in Nederland

Het is niet aan te raden om het inpakken van uw inboedel door een verhuisfirma te laten doen als u kosten wilt besparen. Dit is vaak een duur onderdeel. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een gemiddelde verhuizing waar u een deel van het werk zelf doet kost gemiddeld zo’n 1000 euro. Het is verstandig om offertes van verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken zodat u eventueel nog geld kunt besparen. Niet alle verhuisbedrijven hebben vergelijkbare prijzen. Soms kan het enkele honderden euro’s schelen. In het geval u wilt besparen is vergelijken dus erg belangrijk. Mocht u willen weten hoeveel u precies kunt besparen dan kunt u online naar de prijzen kijken of websites gebruiken die al een vergelijking hebben gemaakt.

Verzekering tegen schade

Het is vaak niet voldoende om alleen inboedel verzekering te hebben als u wilt dat uw in inboedel onderweg ook verzekert is. De reden hiervoor is dat uw inboedel alleen vezekerd is binnen uw woonadres. Tijdens de verhuizing bent u dus niet verzekerd als u geen aanvullende verzekering afsluit. Mocht het zijn dat u een verhuisfirma inschakelt dan nemen zij de verantwoordelijkheid voor uw inboedel en bent u verzekerd. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer info : http://www.verhuisbedrijf-wijzer.nl/verhuizers/drenthe/berghuizen/