Rilax
Image default
Architectuur

Isolatieglas met uitwisselruit

Isolatieglas met uitwisselruit? Wat is een uitwisselruit precies? 

Wat is isolatieglas met uitwisselruit? Een uitwisselruit kan worden geplaatst in ramen, deuren, vergaderzalen en dakbeglazing. Isolatieglas bestaat uit dubbel glas. Dubbel glas heeft dus twee glaslagen. Een van die glaslagen, dus een transparante glasplaat, kan vervangen worden door een andere glassoort. Dit noemen we een uitwisselruit.

Kiezen voor isolatieglas met uitwisselruit
De reden om een uitwisselruit te plaatsen kan zijn omdat u het heldere glas wil vervangen voor getint glas, of glas met een speciale coating. Wellicht geeft u de voorkeur aan figuurglas zodat u minder inkijk heeft. Of wilt uw pand tegen inbraak beveiligen. Dan kunt u een ruit wisselen voor gelaagd glas of draadglas. Volgens de wetgeving is het overigens verplicht om bij een glazen serredak, een van de lagen te vervangen door gelaagd glas. Hiermee wordt de serre beveiligd tegen doorval en uiteraard daarmee ook de persoon die zich op dat moment in de serre bevindt.

Mogelijkheden isolatieglas met uitwisselruit
Omdat er zoveel combinatiemogelijkheden zijn doet u er verstandig aan te informeren bij de erkende glasspecialist. De erkende glasspecialist kan u advies geven over de mogelijkheden. Ook kan hij een inschatting maken naar wat de meest verstandige keus is voor uw woning, bedrijf of kantoor. Hij kijkt naar de bestemming en de plek waar het raam of dak zich bevindt. Hij kent ook alle regels in de wetgeving omtrent het plaatsen van glas. Bovendien wordt het glas professioneel door hem geplaatst en heeft u jarenlang profijt van uw ramen of serredaken. De glasspecialist zal u advies geven over het onderhoud. Ook bij problemen kunt u bij hem terecht. De erkende glasspecialist heeft een 24-uursservice mocht er onverhoopt toch schade ontstaan aan het glas, wordt het direct door een van de dienstdoende monteurs vervangen. Dat geeft net dat stukje zekerheid waar u op dat moment behoefte aan heeft. 

Voor meer info : http://www.aa-isolatieglas.nl/isolatieglas-met-uitwisselruit/