Rilax
Image default
Architectuur

Nieuwe lichtstraat laten installeren

Wanneer je al een lichtstraat hebt en het wil laten vervangen is het veel goedkoper dan de eerste keer. Dit komt doordat er nu al een gat is gemaakt en de kosten hiervan vallen dus weg. Nu hoef je alleen te betalen voor de nieuwe lichtstraat en de arbeid voor het plaatsen ervan.

Vaak zit een lichtstraat er al jaren en de nieuwe bewoners leven er ook nog jaren mee terwijl het soms niet helemaal hun smaak is. Veel huiseigenaren weten namelijk niet dat ze de lichtstraat goedkoop kunnen laten vervangen. De constructie voor het plaatsen van de lichtstraat bestaan namelijk al en als de maten van de nieuwe lichtstraat al niet teveel verschilt hoeft het zeker niet veel te kosten. Tegenwoordig liggen de prijzen voor nieuwe lichtstraat veel lager en het installeren ervan kan ook goedkoper.

Normaal als een lichtstraat voor het eerst geplaatst wordt moet er een deel van het dak verwijderd worden en dit kan heel duur uitpakken afhankelijk van wat er bij de constructie gebruikt is. Bij oudere woning zit er bijvoorbeeld asbest in het plafond en het verwijderen hiervan is duur. Maar als al het werk al gedaan is kost het vervangen van de huidige lichtstraat veel minder geld.

Voor meer info :