Rilax
Image default
Bedrijven

5 Manieren om je website aantrekkelijk te maken

Als je een website hebt voor je bedrijf, je vereniging of je stichting, dan wil je natuurlijk dat die website goed bezocht wordt. Dat doel bereik je door goed op te letten wat je op je website zet en vooral hoe je dat erop zet. Als je zelf niet heel erg bedreven bent in het schrijven van teksten dan kun je een beroep doen op een freelance tekstschrijver. Hij of zij kun je teksten laten schrijven voor je website die zorgen voor betere vindbaarheid en daardoor meer bezoekers. Deze tips kunnen je daar verder bij helpen.

Google is niet zaligmakend. Zorg dus dat je een goede middenweg vindt in de teksten op je website. Zorg dat de juiste zoekwoorden erin staan, maar zorg er vooral voor dat websitebezoekers je teksten prettig leesbaar vinden. Is dat niet het geval dan zijn ze net zo snel weer weg als dat ze gekomen zijn. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bedenk voor welk publiek je je website maakt. Heb je een advocatenkantoor of ben je arts, dan spreek je je bezoekers doorgaans met u aan. Maar verkoop je trendy kinderkleding of heb je een uitzendbureau voor studenten, dan is de aanspreekvorm natuurlijk met je en jij. Los daarvan is het belangrijk om een prettige toon aan te slaan in je teksten. Je moet mensen aan je binden, als je ze wegjaagt met hoogdravende teksten sla je de plank mis.

Leuk zo’n filmpje op je website dat begint af te spelen zodra een bezoeker er met zijn muis overheen gaat. Maar veel mensen hebben er een enorme hekel aan en weten niet hoe snel ze die ‘herrie’ uit moeten zetten. Zorg er dus voor dat filmpjes en samples op je website alleen afspelen als iemand er nadrukkelijk een muisklik op geeft.

Niet alleen de Seo teksten op je website zijn belangrijk, ook moet je ervoor zorgen dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Een website bezoeker moet – zo heeft onderzoek aangetoond – in 3 muisklikken vinden wat hij zoekt. Lukt dat niet, dan is hij weg, op zoek naar een website die hem wel snel de weg wijst. Gebruik dus duidelijke links en verwijzingen in de teksten op je website. Je kunt een professionele schrijver vragen om deze links alvast in je teksten te verwerken.

Gebruik een duidelijk lettertype en kies kleuren die een goed contrast met elkaar hebben. Paarse letters op een grijze ondergrond staat misschien mooi, maar is erg vermoeiend voor de ogen. Zorg ook dat je lettertype groot genoeg is, internetbezoekers houden niet van kleine lettertjes. Bedenk dat steeds meer mensen een smartphone of tablet gebruiken met een veel kleiner scherm dan dat van een computer of laptop.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/