Rilax
Image default
Bedrijven

Het gevaar van grote voertuigen

Voor voertuigen die groter zijn dan je gemiddelde auto kan het moeilijk zijn om achteruit te ruiden. Dit komt doordat grote voortuigen verschillende dode hoeken hebben, als gevolg hebben ze minder zicht over wat er gebeurd in het verkeer. Dit is vooral lastig voor de bestuurder, maar kan ook gevaarlijke situaties opleveren voor omstanders. Het is voor bestuurders onmogelijk om in de dode hoek te kijken. Helaas verwijst de naam van de hoek dan ook naar mogelijke gevolgen van grote voertuigen in het verkeer. Het is dan ook zo dat er in deze hoeken vaak ongelukken gebeuren met andere voertuigen of verkeer deelnemers. Het is makkelijker om mensen aan te rijden omdat je ze niet ziet. Dit gebeurt zelfs bij oplettende chauffeurs en bestuurders. 

Om dit te voorkomen zijn veel grotere voortuigen uitgerust met meerdere spiegels. Wat ook kan, en wat wordt aangeraden, is het installeren van een achteruitrijcamera op het voertuig. Een kwaliteiten camera kan ervoor zorgen dat je ook over je dode hoek zicht hebt. Hierdoor wordt het makkelijker voor bestuurders om achteruit te rijden en om bochten te maken. Dit zijn dan ook de situaties waar de meeste ongelukken gebeuren. Bestuurders van grote voertuigen zijn nu in staat om de andere voertuigen en bestuurders eerder te zien, waardoor ongelukken voorkomen kunnen worden. Het is daarom ook vreemd dat de camera’s niet verplicht zijn. Aan de andere kant is het ook wel te begrijpen, omdat een achteruitrijcamera kopen extra kosten oplevert voor de koper. Maar dat staat dan weer tegenover de mogelijke extra kosten van een verkeersongeluk of schade. In verhouding hoeft het dus niet veel meer geld te kosten.

Als je een camera neemt moet je wel opletten dat je dezelfde merken neemt. Een achteruitrijcamera van het merk Orlaco kan niet samen worden gebruikt met een Weaco. Beide zijn populaire merken dus let daarop bij de aanschaf.

Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl