Voederhuis vogels maken

Rilax

Waar ik zelf veel voldoening uit haal is om zelf de inrichting van mijn huis te creëren. Zo heb ik zelf een schilderij gemaakt. Verder zijn veel meubels die in huis staan gemaakt van oudere meubels die aan het eind van hun leven waren. Zelf klussen en timmeren is een leuke manier om het huis een nieuwe inrichting te geven en ook nog eens actief bezig te zijn. Het is een leuke bezigheid en als je het goed doet heb je ook nog eens iets om trots op te zijn. Zo is het laatste project waar ik aan heb gewerkt een vogel voederhuis voor in de tuin. Het leuke aan een voederhuis is dat hij lang mee gaat en dat de natuur er ook profijt van heeft.  Zo heeft u binnen de kortste keren een tuin vol vogels, wat natuurlijk een vrolijk gezicht geeft.  In dit artikel leest u hoe u dit gemakkelijk zelf kan doen.

 

Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten en modellen. Omdat het huis meestal buiten staat is het verstandig een houtsoort te nemen die bestendig is tegen weersomstandigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld Douglas, hardhout of vuren nemen. Verder bestaat het voederhuis uit een stabiel onderstel. Hiervoor heeft u 4 houten balken nodig die diagonaal zijn afgezaagd. Als u deze vervolgens bevestigd aan een centrale balk in het midden, heeft u al de basis voor het voederhuis. U kunt voor de centrale balk kiezen voor bijvoorbeeld een boomstam of een dikke tuinpaal. Hierdoor is het geheel wat steviger maar is het ook leuker om te zien. Vervolgens plaatst u een platte plaat op de paal. Hiervoor kunt u het beste schroeven gebruiken. Gelukkig heeft u dan geen bouten en moeren nodig. Hierdoor. Eventueel kunt u kiezen om er een dak op te maken. Let er wel op dat sommige vogels zich minder veilig en comfortabel voelen in gesloten voederhuis.

 

Ten slotte is het belangrijk dat u het voederhuis goed in de buitbeits zet. Hierdoor gaat het hout veel langer mee. Als u geluk heeft komen er vogels in uw tuin als de boomklever, mussen, koolmees, spreeuw of zwarte roodstaart.

Voor meer info : https://moerenbout.nl/