Rilax
Image default
Energie

Wat is een netopstelling in zonnepanelen en hoe werkt het?

Een netarrangement is een opstelling van draden of metalen strips die dienen als een raster om licht op te vangen. De grootte en indeling van deze netten is afhankelijk van het type zonnecel waarin ze worden gebruikt. Een netarrangement bestaat uit metalen strips die de zonnecel op een rasterachtige manier afdekken. Ze fungeren als een raster dat meer licht opvangt om zo meer elektriciteit uit de zonnecel op te wekken. Deze netten zijn afhankelijk van het type zonnecellen waarmee ze het licht opvangen. Een netopstelling is een rooster dat dient om meer licht op te vangen om zo meer elektriciteit uit de zonnecel op te wekken. Deze roosters zijn afhankelijk van het type cel waarvoor ze worden gebruikt. In een zonne-installatie met parabolische trog wordt zonlicht gebundeld op een buisvormige buis, een heliostaat genaamd, die het licht langs een optische as naar de top van de toren reflecteert. Het licht komt binnen in een ontvanger die vloeistof bevat die het absorbeert en opwarmt. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om stoom te creëren die turbines aandrijft die elektriciteit opwekken in de elektriciteitscentrale.

Hoe werkt de salderingsregeling bij zonnepanelen?

Netarrangementen kunnen in veel verschillende vormen en maten voorkomen, afhankelijk van het type cel waarvoor het wordt gebruikt. Ze kunnen verticaal, horizontaal of schuin staan, zodat de cellen meer licht kunnen opvangen. Het gebruik van netten in zonnecellen heeft verschillende voordelen. De eerste is dat ze ervoor zorgen dat de cellen kunnen worden opgehangen en de grond niet raken, waardoor ze niet op de cellen kunnen slepen. Hierdoor kunnen ze meer elektriciteit op een dag produceren en zijn ze bestand tegen thermische of mechanische schade als ze zich dicht bij de grond bevinden. Ze verminderen ook de belasting van de zonnepanelen, wat zal leiden tot een hoger rendement. De beste plaats om zonnepanelen te installeren is op een hellend oppervlak met een goede belichting. Als je op een plek bent met weinig zonlicht, kun je schaduwstructuren of bouwmaterialen gebruiken die licht doorlaten, zoals glas of geperforeerde aluminium schermen. Het doel is om de cellen aan zoveel mogelijk licht bloot te stellen.

Ontwerp van salderingsregeling voor fotovoltaïsche cellen

Net-zonnecellen zijn uniek omdat ze een combinatie zijn van een zonnecel en een net. Netcellen worden op dezelfde manier in elkaar gezet als netkousen of panty’s, waarbij elk gaatje het aangrenzende gaatje overlapt. Dit ontwerp biedt een groter oppervlak waarop licht kan vallen en verhoogt de efficiëntie van zonnecellen door licht op te vangen dat bij andere ontwerpen verloren zou kunnen gaan.