Rilax
Image default
Entertainment

Een kinderfeest op de boerderij met Witte Wieven, koetjes en kalfjes

Op zoek naar leuke activiteiten voor een kinderfeestje? De zoveelste smokkeltocht of zwempartij gaat na een tijdje ook vervelen. In de afgelopen jaren hebben steeds meer boeren de deuren geopend voor dagjesmensen, toeristen en kinderfeestjes. Met leuke activiteiten bieden zij kinderen een (mid)dag vol spanning en vermaak. Bovendien kan een bezoekje aan de boer ontzettend leerzaam zijn, ook omdat steeds minder kinderen ervaring hebben met het boerenleven. Uiteraard zijn de meeste boerderijen met activiteiten te vinden in het oosten: heeft je kinderfeestje Hengelo, Dinxperlo of Hardenberg als locatie? Reken maar dat er een activiteitenboer in de buurt is!

Oude verhalen rondom de boerderij

Sommige boerderijen kiezen voor de escaperoom als extra activiteit naast het boerenbedrijf. Vaak zijn de escaperooms gethematiseerd in iets wat past bij de boerderij: bijvoorbeeld iets uit de geschiedenis van de boerderij. Veel boerderijen in Nederland zijn immers al meer dan honderd jaar oud, dat brengt bijzondere verhalen met zich mee. Helemaal in Oost-Nederland, waar het nog stikt van de verhalen en mythes over Witte Wieven, Bommen Berend, de hekse van ‘t Hilgelo, Derk met d’n beer en de Freule van Dorth. Sommige escaperooms bieden ook extra activiteiten.

Helpen op de boerderij en koeien aaien in de stal

Ben je van plan een boerderij te bezoeken voor een kinderfeest, dan is het wel belangrijk dat de kinderen niet in hun netste kleren komen: op een boerderij ligt weleens wat modder, en het kan best stoffig zijn. Rondkijken of helpen op de boerderij is voor kinderen een echte beleving: je kunt kijken hoe er op de boerderij gewerkt wordt, horen hoe hard de koeien soms loeien en het leukste: je kunt de koeien en kalfjes aaien! Weet jij hoe het voelt als een koeientong over je hand likt? Bezoek een activiteitenboerderij en je komt erachter (en de kinderen ook).

https://escaperoomhoftelangelo.nl