Rilax
Image default
Geschenken

Sieraden aankopen

Materialen en methoden

Haarversiering, een Art Nouveau meesterwerk; van René Lalique; circa 1902; goud, smaragden en diamanten; Musée d’Orsay (Parijs)
Bij het maken van sieraden worden vaak edelstenen, munten of andere kostbare voorwerpen gebruikt, en deze worden meestal in edelmetalen gezet. Platina-legeringen variëren van 900 (90% zuiver) tot 950 (95,0% zuiver). Het zilver dat in sieraden wordt gebruikt is meestal sterling zilver, oftewel 92,5% fijn zilver. In kostuumjuwelen worden soms roestvrijstalen vondsten gebruikt.

Andere veelgebruikte materialen zijn glas, zoals gesmolten glas of email; hout, vaak gesneden of gedraaid; schelpen en andere natuurlijke dierlijke stoffen zoals been en ivoor; natuurlijke klei; polymeerklei; Hennep en ander bindgaren zijn ook gebruikt om sieraden te maken die meer natuurlijk aanvoelen. Echter, elke opname van lood of loodsoldeer zal een Brits Assay kantoor (het lichaam dat de Britse juwelen zijn stempel van goedkeuring geeft, het Keurmerk) het recht geven om het stuk te vernietigen, maar het is zeer zeldzaam voor het assay kantoor om dit te doen.

Bezoek voor meer informatie over horloges, sieraden en juwelen de website van Quickjewels.

Kralen worden vaak gebruikt in juwelen. Deze kunnen gemaakt zijn van glas, edelstenen, metaal, hout, schelpen, klei en polymeerklei. Kralen sieraden omvatten vaak kettingen, armbanden, oorbellen, riemen en ringen. Kralen kunnen groot of klein zijn; de kleinste soort kralen die gebruikt worden staan bekend als rocailles, dit zijn de kralen die gebruikt worden voor de “geweven” stijl van kralenjuwelen. Zaadkralen worden ook gebruikt in een borduurtechniek waarbij ze op stoffen ruggegraat worden genaaid om brede halsdelen en kralenarmbanden te maken. Kralenborduurwerk, een populair type handwerk in de Victoriaanse tijd, beleeft een renaissance in de moderne juweliersbranche. Kralen, of kralenwerk, is ook erg populair in veel Afrikaanse en inheemse Noord-Amerikaanse culturen.

Zilversmeden, goudsmeden en lapidaire methoden omvatten smeden, gieten, solderen of lassen, snijden, snijden en “koud verbinden” (met behulp van lijmen, nietjes en klinknagels om onderdelen te monteren).

Diamanten
Diamanten werden voor het eerst gedolven in India. Plinius heeft ze misschien genoemd, hoewel er enige discussie is over de exacte aard van de steen die hij Adamas noemde; in 2005 behoorden Australië, Botswana, Rusland en Canada tot de primaire bronnen van de diamantproductie van edelstenen. Er zijn negatieve gevolgen van de diamanthandel in bepaalde gebieden. De diamanten die tijdens de recente burgeroorlogen in Angola, Ivoorkust, Sierra Leone en andere landen zijn gedolven, zijn bestempeld als bloeddiamanten wanneer ze in een oorlogsgebied worden gedolven en verkocht om een opstand te financieren.

De Britse kroonjuwelen bevatten de Cullinan Diamond, een deel van de grootste ruwe diamant van edelsteenkwaliteit ooit gevonden (1905), met 3.106,75 karaat (621,35 g).

Een diamanten solitaire verlovingsring
Nu populair in verlovingsringen, gaat dit gebruik terug tot het huwelijk van Maximiliaan I met Maria van Bourgondië in 1477.

Een populaire stijl is de diamant solitaire, die een enkele grote diamant prominent gemonteerd.

Veel edelstenen en halfedelstenen worden gebruikt voor juwelen. Onder hen zijn:

Amber
Amber, een oude organische edelsteen, is samengesteld uit boomhars die in de loop der tijd is uitgehard. De steen moet minstens een miljoen jaar oud zijn om als barnsteen te worden geclassificeerd, en sommige barnsteen kan tot 120 miljoen jaar oud zijn.

Amethist
Amethist is historisch gezien de meest gewaardeerde edelsteen in de kwartsfamilie. Het wordt gekoesterd om zijn paarse tint, die in toon kan variëren van licht tot donker.

Smaragd
Smaragden zijn een van de drie belangrijkste edelstenen (samen met robijnen en saffieren) en staan bekend om hun fijne groene tot blauwachtige groene kleur. Ze zijn door de geschiedenis heen gekoesterd, en sommige historici melden dat de Egyptenaren al in 3500 voor Christus smaragd hebben gedolven.

Jade
Jade wordt meestal geassocieerd met de kleur groen, maar kan ook in een aantal andere kleuren voorkomen. Jade is nauw verbonden met de Aziatische cultuur, geschiedenis en traditie, en wordt soms aangeduid als de steen van de hemel.

Jasper
Jasper is een edelsteen van de chalcedoonfamilie die in verschillende kleuren wordt geleverd. Jaspis zal vaak unieke en interessante patronen in de gekleurde steen vertonen. Jaspis is een type jaspis dat bekend staat om de kleuren (vaak beige en bruin) en wervelingen in het patroon van de steen.

Kwarts
Kwarts verwijst naar een familie van kristallijne edelstenen van verschillende kleuren en afmetingen. Tot de bekende soorten kwarts behoren rozenkwarts (met een delicate roze kleur) en rookkwarts (in verschillende tinten doorschijnend bruin). Ook een aantal andere edelstenen, zoals amethist en citrien, behoren tot de kwartsfamilie. Rutielkwarts is een populair type kwarts dat naaldachtige insluitsels bevat.

Robijn
Robijnen staan bekend om hun intens rode kleur en behoren tot de meest gewaardeerde edelstenen. Robijnen worden al millennia lang gekoesterd. In het Sanskriet is het woord voor robijn ratnaraj, wat koning van de edelstenen betekent.

https://www.quickjewels.nl/