Rilax
Image default
Huishoudelijk

Waar op te letten als je een wasmachine aanschaft

Gezien het aanbod aan modellen, stijlen en maten wasmachines, zijn er veel dingen te overwegen bij het winkelen voor een wasmachine om ervoor te zorgen dat uw keuze geschikt is voor de behoeften van uw gezin. Installatievereisten zijn ook van primair belang, net als de kosten van het apparaat, inclusief zowel de aanschafkosten als de kosten van het gebruik van de wasmachine tijdens zijn levensduur.

Wat voor soort wasmachine wil je kiezen 

Hoewel de installatie een hoofdfactor is voor elke wasmachine, is de eerste beslissing die u moet nemen, het type wasmachine dat u wilt. Een traditionele toplaadmachine kost veel minder dan de meeste voorladers of hoogrendabele topladers, maar conventionele machines kosten meer om te draaien (vanwege een hoger energieverbruik) gedurende hun levensduur.

Als de ruimte beperkt is, kunt u een gestapelde wasdroogcombinatie in een eenheid overwegen, ook wel een wascentrum genoemd, of een paar kleinere wasmachines aan de voorzijde die kunnen worden gestapeld. Voor appartementen is een combinatie van een was-droogcombinatie de beste optie. Dit zijn afzonderlijke eenheden die zowel wassen als drogen behandelen en meestal onder een standaard aanrecht in de keuken passen. Sommige hebben geen ventilatiesysteem nodig, waardoor ze gemakkelijk achteraf in een huurappartement kunnen worden ingebouwd. 

De grootte van de wasmachine en de inhoud die erin kan 

De capaciteit van de wasmachine heeft betrekking op het volume van de binnentrommel en wordt gemeten in kubieke voet. Gemiddeld is een wasmachine van 3 tot 4 kubieke meter geschikt voor 12 tot 16 kilo wasgoed. Een machine van 5 kubieke voet kan maximaal 20 kilo wasgoed bevatten. Houd er rekening mee dat de aanbevolen laadgrootte afhangt van het ruitensproeimodel en de fabrikant.

De fysieke grootte van een wasmachine heeft betrekking op de buitenafmetingen – hoogte, breedte en diepte – gemeten in inches. Naast de eenheid zelf, hebt u aan elke kant 1 tot 3 inch nodig, aan de achterkant van de wasmachine 4 tot 6 inch en aan de voorkant 20 tot 25 inch voor de deur (of ongeveer 20 inch boven voor topladers).

Moet er verbouwd worden voor de wasmachine?

De meeste onderlegringen vereisen sanitaire installaties , met uitzondering van enkele combo-eenheden of compacte centrifugewasmachines die indien nodig kunnen worden aangesloten via een adapter op de keukenkraan . Als uw huis niet geschikt is voor wasmachine, kunt u een loodgieter raadplegen voordat u een wasmachine koopt. Overweeg de positionering van de wasmachine / droger voor gebruiksgemak bij het plannen van een plek voor nieuwe wasapparatuur.

Voor aansluiting op het elektriciteitsnet hebben wasmachines een 20-amp, 120-volt stopcontact, warm en koud water en een afvoeraansluiting nodig. Conventionele elektrische drogers hebben een 240-volt drogere uitlaat en een ventilatiekanaal nodig dat naar buiten leidt. Gasdrogers hebben een 120-volt uitlaat, een gasleidingaansluiting en een ventilatiekanaal nodig.

Hoe zit het met het energie verbruik 

Voorbelaste, uiterst efficiënte modellen vormen het voortouw als het gaat om het besparen van elektriciteit en water, maar alle wasmachines hebben over het algemeen betere energieklassen dan vroeger. Koop voor de beste energie-efficiëntie een wasmachine met EnergyStar-norm.

Neem ook de tijd om de Energy Guide-cijfers voor concurrerende sluitringen te vergelijken. Dit zijn de bekende gele stickers van het Amerikaanse Ministerie van Energie die u vertellen hoeveel het waarschijnlijk kost om elk sproeiermodel per jaar te gebruiken.https://witgoedland.net/

Gerelateerde artikelen

Kwalitatief goede en betaalbare tochtstrips kopen