Rilax
Image default
Kinderen

Scooters voor kinderen: hoe leer je ze rijden?

Scooters voor kinderen: hoe leer je ze rijden?

De meeste kinderen zullen ontdekken hoe ze zelfstandig op een scooter kunnen rijden, ook op een spacescooter junior. Sommigen zullen echter meer tijd en hulp van hun ouders nodig hebben. Dus, hoe verder te gaan zodat het leerproces soepel en leuk is voor iedereen? Vind het antwoord op die vraag in de uitleg hieronder.

De juiste timing

Het is belangrijk om te beseffen dat elk kind anders is. Hierdoor zal ook de leeftijd waarop een kind volwassen en sterk genoeg is om veilig op een scooter te rijden anders zijn. Het is het beste om met een spacescooter junior te beginnen op de leeftijd van 4 jaar of later. Tot die tijd zullen de meeste kinderen een loopfiets gebruiken, die hen helpt om in evenwicht te blijven, afstanden in te schatten en de basisprincipes van sturen, zoals draaien en stoppen, onder de knie te krijgen.

Passend bij de grootte van de scooter

Als je het kind een scooter geeft die te groot en te zwaar voor hem is, doe je hem meer pijn dan hem te helpen. Kinderen zullen er niet goed mee om kunnen gaan, en de frustratie die ze voelen kan ervoor zorgen dat ze het nooit meer proberen. Leren kan ook moeilijker zijn als de stuurhoogte verkeerd is ingesteld, de remmen niet goed zijn afgesteld, enz.

Een rustige plek en een glad oppervlak

De locatie heeft ook een grote invloed op hoe goed de training verloopt. Het is het beste om een ​​vlakke en rustige plek te vinden met een glad oppervlak zoals asfalt en voldoende ruimte om te spelen. Vermijd drukke wegen en fietspaden, zodat het kind zich kan concentreren op het coördineren van zijn bewegingen zonder te letten op wat er nog meer gebeurt. Ideale plekken zijn een vlakke, rustige omgeving achter het huis, een park, een plek om te ontspannen of te sporten, of een verkeersspeeltuin. Daarnaast heb je misschien een fred de la bretoniere laptoptas nodig als je wat spullen mee moet nemen.

Goed humeur maar geen verwachtingen

Wees tijdens het evenement kalm en positief, moedig het kind aan en wees blij met zelfs kleine successen. Leg het kind echter niet te veel druk op en verwacht niet dat het in één middag perfect leert rijden. Zorg dat je na korte tijd kunt stoppen en zorg dat je een gedeelde back-up activiteit bij de hand hebt. Leer pas later of zelfs de volgende dag opnieuw. Bovendien kun je het leuker maken door je kind schooltassen mee te geven, zodat ze kunnen doen alsof ze op een scooter naar school rijden.

Doe het langzaam aan

Wanneer je je kind leert een scooter te gebruiken, ga dan langzaam en geef het de tijd om het eerst zelf uit te proberen. Geef dan wat advies. Het zal bijvoorbeeld gemakkelijker zijn om te draaien als ze de scooter in een mooie cirkel beweegt in plaats van het stuur scherp in de tegenovergestelde richting te draaien. Begin je kind te leren van been te wisselen als het zich veilig voelt op de scooter. Vertel de kinderen dat het wisselen van been een geweldige manier is om hun rug gezond te houden, hun ruggengraat recht en hun benen niet te moe te worden. Vertel ze ook dat je begrijpt hoe vreemd en moeilijk het in het begin kan zijn en dat het tijd kost voor iedereen om te wennen aan het wisselen van been. Ze moeten vervolgens zelf beseffen dat het wisselen van been het rijden gemakkelijker maakt. Op een vlakke ondergrond moet je elke vijf tot zes push-offs van been wisselen. Als je bergopwaarts rijdt, moet je vaker van been wisselen. Begin gewoon langzaam. Op die manier zullen ze de beste ervaring hebben!