Rilax
Image default
Mode en Kleding

Dit moet je absoluut niet doen met je tas

Dit moet je absoluut niet doen met je tas

 

Daar hangen ze dan, ze hebben een eigen plekje in het huis, je hele collectie met tassen is aan dat ene kapstokje te bewonderen. Ze zijn allemaal prachtig. Maar dat wil je natuurlijk ook zo houden. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er een aantal dingen die je moet doen om je tas zo mooi te houden qua onderhoud, maar er zijn ook dingen die je vooral niet moet doen. In deze blog lees je meer over hoe je het best met je tas om kan gaan en wat je juist niet zou moeten doen met je tas om ervoor te zorgen dat je er nog heel veel plezier van kan hebben. 

Verwaarloos je tas niet

Als je dol bent op je tas of tassen dan moet je er voor zorgen dat je ze niet gaat verwaarlozen. Als je je tas verwaarloost dan kan je er veel minder lang van genieten als wanneer je je tas goed verzorgd. Naast de verzorging zijn er nog een aantal dingen die je niet zou moeten doen met je tas. Zo zou je bijvoorbeeld je reistas nooit over de grond moeten slepen als je op reis bent. Dit zorgt ervoor dat je tas veel sneller zal slijten. 

 

Wat je nooit moet doen met een leren tas

Als je een tas hebt uit de collectie van ted baker tassen of je hebt een van de cowboy tassen, dan zal het je niet ontgaan zijn dat deze van leer gemaakt zullen zijn. Om lang van een leren tas te kunnen genieten moet je het leer zacht en soepel houden. Als het leer nat geworden is, dan moet je het droog deppen. 

 

Wat je nooit mag doen met leer dat nat geworden is, is een haardroger of een föhn erop richten om het leer sneller droog te krijgen. Als je dit wel doet, dan kan het zijn dat je tas gaat krimpen, of hij kan uit vorm raken, er kunnen barsten in het leer ontstaan of het leer zou uit kunnen drogen. In al deze gevallen kun je de tas niet lang meer gebruiken.

Wat je wel zou moeten doen is je tas goed insmeren met leervet of leer crème. Hiermee voorkom je dat je tas snel zal verouderen. Wekelijks moet je de tas insmeren met dit vet of deze crème en je tas zal heel lang mooi blijven.