Rilax
Image default
Rechten

Boete zonder staandehouding – hoe zit dat?

Een boete zonder staandehouding is een boete die wordt opgelegd aan iemand zonder dat die persoon daarvoor is aangehouden of staande gehouden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als iemand betrapt wordt op het overtreden van verkeersregels door middel van een flitspaal of cameratoezicht. In dat geval wordt de boete gewoonlijk per post verzonden naar het opgegeven adres van de overtreder.

Hoe werkt de CJIB betalingsregeling

Er zijn verschillende manieren om een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) in Nederland te betalen:

  • Online betalen: U kunt de boete online betalen via de website van het CJIB. Hiervoor heeft u uw boetenummer en betaalgegevens nodig.
  • Automatisch incasso: U kunt de boete via automatische incasso laten afschrijven van uw bankrekening. Hiervoor dient u een machtiging te ondertekenen en in te sturen naar het CJIB.
  • Overschrijving: U kunt de boete betalen door een overschrijving te doen naar het rekeningnummer van het CJIB. Gebruik hiervoor het boetenummer als referentie.
  • Betalen in termijnen: U kunt de boete ook in termijnen betalen. Hiervoor dient u contact op te nemen met het CJIB.

Houd er rekening mee dat er vaak een verhoging van de boete zal zijn als deze niet op tijd betaald is.

Wanneer is er sprake van etnisch profileren?

Etnisch profileren is een vorm van discriminatie waarbij iemand wordt behandeld op basis van hun etniciteit of afkomst, in plaats van hun individuele gedrag of verdachte situatie. Dit kan zich uiten in ongelijkheid in de behandeling door bijvoorbeeld de politie, of in de toepassing van wetten en regels.

Er is sprake van etnisch profileren als een persoon wordt behandeld anders of oneerlijker dan andere personen in vergelijkbare situaties, louter op basis van hun etniciteit of afkomst. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een politieagent iemand aanhoudt of fouilleert op basis van hun uiterlijk, in plaats van een verdachte situatie of gedrag.

Het is belangrijk om te weten dat etnisch profileren niet alleen plaatsvindt bij politieoptreden, maar ook kan voorkomen in andere situaties zoals bijvoorbeeld bij de toepassing van wetten en regels in de huisvesting, arbeid, onderwijs, gezondheidszorg, en andere situaties waar mensen met verschillende etniciteiten of afkomst worden behandeld.

Wanneer is er sprake van verkeerd parkeren?

Er is sprake van verkeerd parkeren als een voertuig wordt geparkeerd op een plek waar dat niet mag of niet is toegestaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als een voertuig wordt geparkeerd op een plek waar parkeren verboden is, of als een voertuig wordt geparkeerd op een plek waar parkeren alleen toegestaan is voor bepaalde categorieën voertuigen (bijvoorbeeld alleen voor bewoners of abonnementhouders). Er zijn verschillende manieren waarop verkeerd parkeren zich kan voordoen, zoals bijvoorbeeld:

  • Geparkeerd op een plek waar parkeren verboden is (bijvoorbeeld op een voetpad, in een fietspad, in een bushalte, of bij een verkeersbord dat aangeeft dat parkeren verboden is)
  • Geparkeerd op een plek waar parkeren alleen toegestaan is voor bepaalde categorieën voertuigen (bijvoorbeeld alleen voor bewoners of abonnementhouders)
  • Geparkeerd op een plek waar parkeren alleen toegestaan is voor een beperkte tijd (bijvoorbeeld op een blauwe zone)
  • Geparkeerd op een plek waar parkeren alleen toegestaan is voor bepaalde doelgroepen (bijvoorbeeld alleen voor gehandicapten)
  • Geparkeerd op een plek waar parkeren alleen toegestaan is voor bepaalde dagen (bijvoorbeeld op marktdagen)

Houd er rekening mee dat de regels omtrent parkeren verschillen per gemeente, dus het is belangrijk om de regels te kennen en te volgen.

Wat kan Adviesbureau Skandara voor jou betekenen?

Een boete ontvangen is nooit leuk. Maar veel mensen weten niet dat je een boete succesvol kunt aanvechten mits u de juiste wegen kent en in bezit bent van de juiste expertise. Skandara vecht al jarenlang boetes aan voor consumenten en bedrijven met een hoog succesratio. En het mooiste van alles is dat wij het doen op basis van No cure, no pay!

Dus upload uw boete gauw via onze website en laat ons team van juristen uw boete aanvechten!

https://www.skandara.nl/