Rilax
Image default
Woning en Tuin

5 manieren om je veiligheid en privacy te waarborgen tijdens de pandemie

De Coronavirus pandemie heeft de samenleving ongekende tijden bezorgd. De aard van het virus heeft een enorme bedreiging voor vele levens veroorzaakt. Om de situatie het hoofd te bieden en zich eraan aan te passen, heeft iedereen zijn levensstijl moeten herwaarderen en de mate van voorzichtigheid die hij in het openbaar betracht. De pandemie heeft geleid tot het besef van het belang van een goed gepland en georganiseerd huis. Dit betekent dat het opleggen van lockdowns mensen ertoe gebracht heeft zich in de hoeken van hun huis op te sluiten. Als zo’n situatie zich voordoet, worden mensen natuurlijk gestimuleerd om het beste uit hun huis te halen voor comfort en veiligheid.

Het is belangrijk te weten dat als je thuis bent, dit ook betekent dat je buren thuis zijn. Dus alles wat je zegt en doet kan door hen gezien of gehoord worden en omgekeerd. Je kunt afgeleid raken door de mensen naast je te horen of ze door je raam te zien terwijl je een belangrijke zakenbespreking hebt. Je zult er ook voor willen zorgen dat je privégesprekken ook privé blijven. Gelukkig zijn er manieren waarop je de zaken in je huis privé kunt houden. De beste opties zijn meestal krachtige raambekleding die privacy bieden. Er zijn ook andere bijkomende methoden, die hieronder besproken zullen worden.

Verschillende soorten raamdecoratie die privacy bieden

Duo rolgordijnen – Het belangrijkste probleem met raamdecoratie die privacy bieden is dat ze misschien ook het zonlicht blokkeren dat door je ramen naar binnen valt. Duo rolgordijnen zijn echter anders. Door de transparante stof van duo rolgordijnen laten ze natuurlijk licht toe in je kamers. Dit vermindert je afhankelijkheid van kunstlicht. Natuurlijk zonlicht is een goede bron van vitamine D en maakt het je gemakkelijker potplanten binnen in je huis te houden. Het mooiste is dat je al deze voordelen kunt krijgen zonder je privacy te hoeven opofferen, want duorolgordijnen werken op dezelfde manier als jaloezieën, in die zin dat ze gesloten kunnen worden als dat nodig is, zodat je van privacy kunt genieten. Voor iedereen buiten je huis zijn de enige dingen die ze eventueel kunnen zien silhouetten van voorwerpen en mensen.

Kunststof jaloezieën- Kunststof jaloezieën geven je het uiterlijk en het gevoel van authentieke houten jaloezieën, terwijl ze je ook de flexibiliteit en duurzaamheid van PVC jaloezieën geven. Ze bieden veel privacy, blokkeren fel zonlicht en verblinding en voegen tegelijk een enorme esthetische waarde toe aan je woning.

Plisségordijnen – Deze zonweringen worden ook wel honingraatgordijnen genoemd omdat ze bestaan uit zeshoekige zakken, “honingraten” genoemd, die warme lucht kooien als die ermee in aanraking komt. Hoewel plisses vooral bekend zijn om hun isolerende eigenschappen, zijn ze door hun structuur en vormgeving ook goed om privacy te bieden. Ze kunnen natuurlijk zonlicht binnenlaten en tegelijk de boel privé houden. Ze zijn ook uiterst energiezuinig omdat ze helpen de kosten voor verwarming en koeling te verminderen.

Verduisterende gordijnen – Verduisterende gordijnen zijn gemaakt van ondoorzichtige stof die meestal in donkere kleuren geverfd is. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld om je kamer helemaal te verduisteren, zodat je er zowel overdag als ’s nachts heerlijk kunt uitrusten. Ze werken heel goed voor slaapkamers, kinderkamers, en holen. In het verlengde daarvan maakt dit ondoorzichtige materiaal het mensen onmogelijk in je huis naar binnen te kijken. Wat ook opvalt is dat deze gordijnen het vermogen hebben om geluid te absorberen. Als je aan een drukke straat woont kan dit heel nuttig voor je zijn.

Conclusie

Evalueer de behoeften van je huis (anders dan privacy), die kunnen bestaan uit het tegenhouden van zonlicht (of het binnenlaten van natuurlijk licht), isolatie en esthetische waarde. Stel een budget op en zoek de optimale raambekleding die samen met andere oplossingen ook aan je privacybehoeften tegemoet komt. In bepaalde situaties kun je naast je gekozen raambekleding ook de andere bovengenoemde maatregelen nemen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com