Rilax
Image default
Woning en Tuin

Grote coniferen verwijderen vereist een goede voorbereiding

Misschien wist u het al, maar een rij grote coniferen verwijderen vereist een goede voorbereiding. Coniferen kunnen ontzettend groot worden. Zo staan er in Nederland coniferen die ruim 10 meter hoog geworden zijn. Het verwijderen van een grote coniferen vraagt dan ook om een andere aanpak dan het verwijderen van coniferen die een stuk kleiner zijn. Bij grote coniferen spreken we dan ook liever niet over het verwijderen van de coniferen, maar gezien de grootte van de coniferen spreken we eerder over het kappen van de coniferen.

Bij het verwijderen van grote coniferen valt één methode af

Indien de coniferen nog relatief klein zijn dan kunnen deze soms met behulp van een stalen kabel en een voertuig uit de grond getrokken worden, maar zodra de coniferen erg groot geworden zijn valt deze methode af. Het uit de grond trekken van grote coniferen met een voertuig is vrijwel niet te doen en zal een andere aanpak nodig hebben. De methode om grote coniferen te verwijderen wordt in de volgende paragraaf besproken.

Met welke methode u wel grote coniferen kunt verwijderen

Bij het verwijderen van grote coniferen wordt meestal een stappenplan doorlopen. Allereerst zal een hoveniersbedrijf beginnen met het snoeien van de coniferen. Hij begint in de top waarbij hij de coniferen steeds ongeveer 1 meter verkleint. De conifeer wordt dus eigenlijk in delen verwijderd. Wanneer de conifeer nog ongeveer 1 tot 2 meter hoog is kan de laatste fase van start. Zo kan het laatste deel soms wel met behulp van een kabel en een sterk voertuig uit de grond getrokken worden. Een snellere methode en een methode die een stuk veiliger is is het verwijderen van het laatste deel van de coniferen met een stobbenfrees. Wanneer zowel het eruit trekken van de coniferen als het verwijderen van de coniferen met een stobbenfrees niet mogelijk is dan zullen de coniferen met de hand uitgegraven moeten worden.

Verwijder nooit zelf uw grote coniferen

Zelf uw grote coniferen verwijderen is absoluut af te raden. Het brengt namelijk flink wat risico’s met zich mee. Alleen al het werken op grote hoogte is gevaarlijk en vereist veel ervaring. Zorg ervoor dat u voor het uitvoeren van deze klus een hoveniersbedrijf, een boomchirurg, een tuinman of een andere tuinspecialist inhuurt. Zij beschikken over de kennis, de ervaring, de materialen en de machines om een grote conifeer of meerdere grote coniferen op een veilige manier te verwijderen.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl