Rilax
Image default
Woning en Tuin

Lamelparket? Ja graag!

Als lamelparket gemaakt is van multiplex is het zeer stabiel, kan het gecombineerd worden met vloerverwarming en is het tot vijfendertig centimeter breed te verkrijgen, de type vloer van deze tijd! “Waar?” vraagt u zich misschien af, bij Bax Houthandel natuurlijk! Wij bij Bax Houthandel kunnen u helpen om het lamelparket in huis te krijgen die het beste bij uw interieur past! Wij zijn experts in het produceren, verkopen én aanleggen van lamelparket! Waar wacht u nog op?

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een verzamelnaam voor een groep producten. Deze producten hebben een toplaag met iets onder te toplaag. Wat onder de toplaag in lamelparket zit bepaalt de verschillende klassen die je binnen lamelparket hebt. Een voorbeeld van een type lamelparket is lamelparket die opgebouwd is uit drie lagen. De bovenste laag bestaat uit een houten toplaag, de middelste laag bestaat uit houten latjes en in de onderste laag zit veneer, wat de drie lagen recht houdt. Een andere variant van lamelparket heeft een betere kwaliteit uitvoering die ook een houten toplaag heeft, maar een multiplex middenlaag! Deze middenlaag brengt de variant van lamelparket op een veel hoger niveau. Een aantal vaktermen voor deze vorm van lamelparket zijn multiplank, duoplank en samengestelde plank. Bax Houthandel werkt in alle klassen van lamelparket met multiplex en watervaste verlijmen van de toplaag.

Het verschil in kwaliteit tussen varianten lamelparket

De dikte van de bovenste laag van lamelparket heeft veel invloed op de kwaliteit van de vloer. Producten waarvan de toplaag drie millimeter dik is, worden geclassificeerd als budgetlamel. De balans tussen prijs en kwaliteit van lamelparket betreffend de dikte zit bij een toplaag die vier millimeter dik is. Deze heet bij Bax Houthandel de long life lijn. Het dunst mogelijke toplaagje is rond de 0.4 millimeter dik. Deze toplaag is zo dun, dat het lamelparket niet langer schuurbaar is. Zodra het op is kunt u het weggooien. De hoeveelheid lagen heeft ook een invloed op de kwaliteit van lamelparket, een parket van twee lagen is minder stabiel en stevig dan een parket van drie lagen. Voor de meest kwalitatieve en betaalbare drie-laagse lamelparket met een toplaag van vier millimeter dik moet u bij Bax Houthandel zijn!

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Gezamenlijk investeren in isolatie

Met Interieuradvies Arnhem ben je verzekerd van een uniek interieur

Rolluiken tegen inbraak