Rilax
Image default
Architectuur

De unieke functionaliteiten van acrylaat

Wanneer we kijken naar de mogelijkheden van acrylaat dan is dit enorm. De eigenschappen van acrylaat gecombineerd met de toepassingen als ook de prijs maakt deze materiaalsoort steeds populairder bij veel ondernemers. Er wordt enorm veel van acrylaat gemaakt en de mogelijkheden nemen hier ook steeds meer in toe. Acrylaat is beter bekend in de markt onder de naam plexiglas, perspex en PMMA. Acrylaat wordt al gebruikt in enorm veel branches als productie, interieurbouw en marketingmaterialen of displays. We kunnen natuurlijk veel meer vertellen over dit unieke materiaal en willen dat graag doen in dit artikel.

Welke eigenschappen zijn nu zo uniek

Om deze vraag te beantwoorden kun je in veel gevallen acrylaat vergelijken met glas. Het nadeel van glas t.o.v. acrylaat is de breekbaarheid, kosten vervaardiging, krasbestendigheid, gewicht, prijs, bewerking, kleur. De voordelen voor acrylaat spreken dan al voor zich bovendien kun je acrylaat glashelder vervaardigen en wordt het niet voor niets steeds vaker voor aquariums en ruiten gebruikt. Bovendien komt hier nog een ander belangrijk aspect van acrylaat naar voren. Het is Breuk en slagvast en hierdoor veel sterker dan glas. Onafhankelijk van het formaat waarin het wordt geproduceerd of dit nu 2 meter of 10 meter is.

Populair materiaal in de reclamewereld

Omdat het materiaal een andere unieke eigenschap heeft, de vele bewerkingsmogelijkheden, is het ook enorm populair bij reclamebedrijven. Denk maar eens aan marketingmateriaal voor bedrijven. Veel van dit soort producten als visitekaart houders, displays, gevelborden, windschermen, afdekplaten displays en nog veel meer wordt allemaal van acrylaat gemaakt. Het is eenvoudig te buigen en te snijden als ook in verschillende kleuren te vervaardigen. Ook bevat het materiaal zelf geen giftige stoffen en goed tegen verschillende weersomstandigheden bestand. Ook is het materiaal eenvoudig te bedrukken en hierdoor voor o.a. gevelreclame heel vaak ingezet. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van acrylaat? Neem gerust een kijkje op de website van Vink Acrylaat.

Voor meer info :