Rilax
Image default
Dienstverlening

Hijsbanden kopen en laten keuren door EKH

Wanneer je werkzaam bent in de branche van hijsen en heffen dan weet je dat je veel te maken hebt met de bekende keurder in de branche; de EKH. Ga je bijvoorbeeld hijsbanden kopen, dan dien je die eerst door hen te laten keuren voordat je hiermee aan de slag kunt gaan. Omdat een gevaar in deze werkzaamheden vaak in een klein hoekje zit wordt er door deze keurders een streng beleid gehanteerd waarbij alle materialen eerst door de keuring heen moeten. Je wilt als bedrijf ook niet dat er ongelukken gebeuren op de werkvloer en dat het personeel of omstanders slachtoffer hiervan worden. Door middel van het laten controleren van de onderdelen die je binnen je bedrijfsvoering gebruikt wordt deze kans met een heel groot percentage verminderd, waarbij geen 100% garantie kan worden gegeven uiteraard. 

Vervangen van de hijsbanden

Ieder jaar zal de EKH de materialen controleren, zo ook weer wanneer hijsbanden kopen een onderdeel is van de taken die je gaat doen. De hijsbanden kopen doe je meestal wel ieder jaar wanneer je werkt met apparaten die hijsen en heffen, omdat er intensief gebruik van wordt gemaakt. Uiteraard zijn deze van een goede kwaliteit en kunnen ze daarom ook wel redelijk lang mee, maar omdat er vaak veel spanning op staat dienen deze vaker vervangen te worden, omdat er toch moet worden gedacht aan de veiligheid van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Afhankelijk van de frequentie en de intensiteit van het gebruik wordt er afgestemd hoe vaak deze moeten worden vervangen. Onder andere de keurmeesters zullen hier een uitspraak over doen.

Waar moet je op letten bij hijsbanden kopen?

Dat wil niet zeggen dat hijsbanden kopen echt daadwerkelijk ieder jaar hoeft te gebeuren. Het wordt dus ook wel aangeraden om echt goed te kijken naar de kwaliteit en het materiaal hiervan, zodat je er zo lang mogelijk mee kunt doen. Om precies te weten wanneer zaken omtrent de materialen moeten worden gekeurd kan je terecht op de website van de bekende keurders die daar alles voor je op een rijtje hebben gezet en per onderdeel aan kunnen geven wanneer de checks weer moeten worden gedaan en aan welke eisen de materialen moeten voldoen. 

Gerelateerde artikelen

Jaarrekening sbr

Voordelig een uitstekende schaftkeet kopen

Outplacement dat wilt niemand