Rilax
Image default
Dienstverlening

Jaarrekening sbr

Veel bedrijven zijn verplicht tot het aanleveren van jaarrekening sbr. Dit betekent dat het jaarrekening aangeleverd moet worden in sbr. Sbr is een software voor het delen van financiële informatie over het internet.

Sbr is ontstaan door de ontwikkeling van xbrl. Xbrl is een computertaal dat weer ontwikkeld is voor het delen van informatie. Het is wel een open standaard. Wat betekent dat er geen licentiekosten voor betaald hoeven te worden. Iedereen kan dus gebruik maken van xbrl om een software te maken.

In Nederland wordt er gebruik gemaakt van sbr. Hier heeft de overheid voor gekozen en daarom word het gebruik van jaarrekening sbr. Dit is vooral gedaan om veel tijd te besparen voor de overheidsinstanties. Het gaat het bedrijfsleven ook op ten duur veel geld besparen. Dankzij jaarrekening sbr kunnen gegevens sneller verwerkt worden. Veel andere gegevens naast jaarrekening sbr worden al gedeeld over het internet. Dit is ook mogelijk dankzij sbr. In de toekomst zal gebruik van sbr ook nog verplicht worden voor het aanleveren van andere soorten informatie. Welke dat zijn en wat er gaat veranderen kun je ook lezen op de onderstaande websites. Hiervoor kun je op de links klikken voor meer informatie.

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Je rijbewijs halen onder de 18, dit moet je weten

Hijsbanden kopen en laten keuren door EKH

Nieuwe mogelijkheden voor je Adwords campage