Rilax
Image default
Dienstverlening

Welke massages kun je nemen en wat doen ze?

Welke massages zijn er allemaal? En wat doen ze precies? Dat lees je hier. We bespreken de verschillende massages en vertellen je wat het doel van iedere massage is. Liever meteen een massage boeken? Massage Rotterdam staat voor je klaar! Zoek je ontspanning of wil je graag iets voor je gezondheid doen? Met deze informatie maak je de juiste keuze!

Welke massages zijn er?

Er zijn allerlei massages die je kunt nemen. Sommige massages hebben een ontspannend effect, andere massage helpen bij het genezen van blessures of bepaalde aandoeningen. In deze blogpost leggen we je alles uit over de verschillende massages en masseertypes die er zijn, zodat jij weet welke massage bij jou past!

De meeste mensen kennen ongetwijfeld de traditionele massage. Deze massage is bedoeld om spieren te ontspannen en staat vooral bekend om zijn ontspannende werking. Traditionele massages worden vaak gegeven met olie en de masseur maakt gebruik van strijkbewegingen, kneedbewegingen en fricties.

Een andere bekende massage is de sportmassage. Deze massage is bedoeld voor sporters die last hebben van spierpijn of blessures. Tijdens een sportmassage worden er krachtige strekkende en drukkende bewegingen gemaakt om de spieren te helpen herstellen.

Acupressuur is een massage die afkomstig is uit de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens een acupressuurmassage worden er drukpunten op het lichaam gemasseerd om het energielevel in het lichaam te verbeteren. Deze massage kan helpen bij allerlei klachten, zoals hoofdpijn, stress en spierpijn.

Een andere massage die steeds populairder wordt, is de zweedse massage. Deze massage is bedoeld voor mensen die last hebben van spierpijn of spanning in hun nek en schouders. Tijdens een zweedse massage worden er krachtige strijkbewegingen gemaakt om de spieren te ontspannen en pijn te verminderen.

Last but not least is er nog de hot stone massage. Deze massage maakt gebruik van warme stenen die op het lichaam geplaatst worden. De warmte van de stenen helpt om spieren te ontspannen en pijn te verminderen. Hot stone massages zijn erg ontspannend en kunnen helpen bij allerlei stress-gerelateerde klachten.