Rilax
Image default
Onderwijs

Muziek en dans in de basisschool, het kind leert spelenderwijs!

Muziek en dans, twee zeer toegankelijke media voor het kind

Elk kind danst graag, elk kind zingt graag. Dat is de ervaring van ouders en leerkrachten. Een fijn dansje en zichzelf mogen uitleven op een gekend liedje doet wonderen. Kinderen kruipen in de wereld van muziekartiesten, popsterren en topdansers. De fantasie en de inspiratie doen de rest. Dat is wat muziekles basisschool biedt. Een workshop zelf liedjes maken, rappen of capoeira doet een hele wereld opengaan voor het kind. Het ontdekt andere muziek of nieuwe danspasjes en dit gebeurt met de grootste fun. Het wordt een onvergetelijke belevenis!

Combineer dans met muziek

Wanneer je als klasverantwoordelijke op zoek bent naar een geschikte workshop, dan is het niet altijd makkelijk om te kiezen. De keuze is zo groot! Maar we kunnen je geruststellen: met een workshop muziek of dans workshops kun je nooit verkeerd doen. Lekker dansen of muziek maken is gewoon aanstekelijk. Nog leuker wordt het als dans en muziek worden gecombineerd. De ene groep leert hoe muziek te maken, de andere groep leert dansen. Jij maakt deze combinatie perfect wanneer deze twee domeinen samenkomen. Het resultaat is een geweldige show, helemaal in elkaar gestoken door je leerlingen.

Muziek en dansworkshops op maat

Je eigen inbreng als leraar muziek of leraar lichamelijke opvoeding maakt de workshops tot een nog groter succes. Jij kent de leerlingen het beste en weet waar de verlangens, interesses en verwachtingen liggen. Hoe meer de workshop aansluit bij de leefwereld van het kind, hoe succesvoller de workshop wordt. Uiteraard vult het kind de workshop zelf in, naar eigen vermogen en naar eigen inspiratie. Het leert vaardigheden zoals zich bewegen in een bepaalde ruimte. Het wordt zich bewust van de nodige coördinatie tussen benen, armen, hoofd en lichaam. Dansen op het ritme van muziek is voor een kind niet altijd vanzelfsprekend. In de workshops leert hij of zij dit uitgebreid. Plots zie je minder zelfzekere kinderen het voortouw nemen in een danspartij, zie je een verlegen kindje als een echte diva het podium opgaan of zie een stil kind zich helemaal uitleven op slagwerk. Wat leerzaam is voor de kinderen, is even leerzaam voor jou als leraar of schoolverantwoordelijke!

https://grotebroer.com