Rilax
Image default
Onderwijs

Circusworkshops na het coronatijdperk

Circusworkshops na het coronatijdperk

Ook dit gaat weer voorbij, na dat het nieuwe normaal afkomstig van het coronavirus weer gaat liggen zullen we het normale leven weer op gaan pakken. Voor basisscholen zal dit nog een lastige taak worden, de scholen hebben het afgelopen jaar veel tijd en geld moeten investeren in het oplossen van de problemen voortkomend uit de maatregelen voor het virus. Een basisschool zal dan misschien ook niet zo snel workshops organiseren gelijk wanneer het weer kan, terwijl ze dat misschien wel zouden moeten doen. De leerlingen op de basisschool hebben een lange tijd, al helemaal voor hun, veel dingen niet kunnen doen. Het organiseren van workshop zorgt voor een energieke en rappe start voor de leerlingen. 

Voor een basisschool is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor circusworkshops, een organisatie als Grote Broer heeft dit in no time voor een school georganiseerd. Circus is goed voor de ontwikkeling van een leerling, al helemaal op die leeftijd. Het doen van circusactiviteiten draagt bij aan de cognitieve ontwikkeling van de leerling, op veel verschillende niveau’s

De Circusworkshop

Tijdens de circusworkshop krijgen de leerlingen eerst een uitgebreide uitleg over wat het circus is, waar het voor staat en waarom het zo interessant is voor leerlingen om zich hier verder in te verdiepen. Natuurlijk wordt het overgrote gedeelte van de workshop besteed aan het uitvoeren van circusactiviteiten, denk hierbij aan acrobatiek, jongleren en balanceren als basisonderdelen van het circus. Tijdens de workshop werken de leerlingen naar een voorstelling toe, deze voeren zij aan het einde van workshop uit voor een publiek (of voor geen publiek). 

Circus is een bron van inspiratie voor leerlingen, hier kunnen ze voor heel even hun ei kwijt en dingen doen die ze normaal niet mogen doen. Bij het circus maak je makkelijk vrienden, wat wil je nu eigenlijk nog meer? 

https://grotebroer.nl