Rilax
Image default
Woningen

Creëer stijl en bescherming voor jouw huis

Gevelbekleding speelt een essentiële rol bij het beschermen en verfraaien van jouw huis. Er zijn talloze soorten gevelbekleding beschikbaar van Plastica, elk met unieke eigenschappen en esthetische mogelijkheden. In deze tekst bespreken we enkele populaire soorten gevelbekleding van Plastica, zodat je de juiste keuze kunt maken die past bij jouw behoeften en smaak. 

Houten gevelbekleding 

Houten gevelbekleding is tijdloos en geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan jouw huis. Het kan variëren van traditionele houten planken tot geavanceerdere systemen, zoals houten panelen of shingles. Houten gevelbekleding biedt veel ontwerp-flexibiliteit en kan worden afgewerkt met verf of beits voor extra bescherming. 

Bakstenen gevelbekleding 

Bakstenen gevelbekleding is duurzaam, klassiek en biedt een tijdloze uitstraling aan jouw huis. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en patronen, waardoor je een unieke esthetiek kunt creëren. Bakstenen gevelbekleding is ook brandwerend en vereist minimaal onderhoud. 

Kunststof gevelbekleding 

Kunststof gevelbekleding, zoals vinyl of PVC, is populair vanwege de duurzaamheid en veelzijdigheid. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en texturen, waardoor je een breed scala aan ontwerpmogelijkheden hebt. Kunststof gevelbekleding is bestand tegen weersinvloeden, rot en insecten, en vereist weinig onderhoud. 

Cementvezel gevelbekleding 

Cementvezel gevelbekleding is een moderne en duurzame keuze. Het is gemaakt van een mengsel van cement, zand en vezels, waardoor het bestand is tegen vocht, schimmels en insecten. Deze gevelbekleding kan worden geschilderd in verschillende kleuren en is verkrijgbaar in verschillende texturen, waardoor je jouw gewenste uitstraling kunt creëren. 

Metalen gevelbekleding 

Metalen gevelbekleding, zoals aluminium of staal, biedt een eigentijdse en strakke uitstraling aan jouw huis. Het is duurzaam, weerbestendig en kan worden aangepast aan verschillende architecturale stijlen. Metalen gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals gepoedercoate kleuren of natuurlijke metalen oppervlakken.

https://www.plastica.nl/gevelbekleding/hout/