Rilax
Image default
Woningen

Handige tips voor zijslapers

Ben jij een fervente zijligger die ’s nachts maar moeilijk de juiste slaaphouding kan vinden? Maak je geen zorgen, je bent niet alleen! Veel mensen geven de voorkeur aan slapen op hun zij, maar ervaren soms ongemak of rugpijn. In dit artikel delen we graag 4 waardevolle tips om jouw nachtrust te verbeteren, van het juiste kussen en matras tot de beste slaaphouding. Lees verder!

Kies het juiste kussen

Het juiste kussen kan een wereld van verschil maken voor zijslapers. Het ideale kussen moet voldoende ondersteuning bieden aan je hoofd, nek en schouders, zodat je wervelkolom in een neutrale positie blijft. Je kunt een hoofdkussen bij Sleepworld halen dat speciaal ontworpen is voor zijslapers, met een iets hogere vulling aan de zijkanten om je hoofd goed te ondersteunen. Denk er wel aan om je kussen regelmatig te vervangen, want na verloop van tijd kan het zijn vorm en ondersteuning verliezen.

Kies de juiste matras

Een goede matras is essentieel voor een goede nachtrust als zijslaper. Kies een matras die voldoende ondersteuning biedt aan je lichaam, vooral aan je schouders en heupen. Een medium tot stevige matras is vaak de beste keuze, omdat deze de druk op je gewrichten verlicht en je wervelkolom in de juiste richting houdt. Controleer het matras regelmatig en vervang deze als het zijn stevigheid en ondersteuning verliest.

Houd je knieën gebogen

Een veelvoorkomend probleem bij zijslapers is rugpijn. Je kunt dit verminderen door je knieën lichtjes te buigen en een kussen tussen je benen te plaatsen. In deze houding kun je de druk op je onderrug verlichten en je wervelkolom in een neutrale positie houden. Experimenteer met verschillende diktes van kussens totdat je de ideale ondersteuning voor je knieën vindt. Dit maakt echt een wereld van verschil!

Kies de juiste slaaphouding

Hoewel slapen op je zij in het algemeen als een gezonde slaaphouding wordt beschouwd, moet je weten dat niet alle zijliggingen even bevorderlijk zijn voor je lichaam. Je kunt het beste slapen met je romp recht en je benen licht gebogen. Vermijd om te slapen op je zij met je benen gestrekt. Dit kan namelijk leiden tot ongemak en pijn in de onderrug. Als zijligger kun je met deze 4 waardevolle tips je slaapervaring aanzienlijk verbeteren. Kies het juiste kussen en matras om optimale ondersteuning te bieden aan je hoofd, nek en schouders. Houd je knieën gebogen en gebruik een kussen tussen je benen om rugpijn te verminderen. En vergeet niet om de juiste slaaphouding aan te nemen, met je romp recht en je benen licht gebogen. Met deze tips zul je als zijslaper als een roos kunnen slapen en uitgerust wakker worden!