Rilax
Image default
Alarmsysteem

AANKOOPGIDS VOOR HUISVEILIGHEID

AANKOOPGIDS VOOR HUISVEILIGHEID

Om uw waardevolle spullen veilig in uw huis te bewaren, kunt u overwegen om een ​​kluis aan te schaffen. Er zijn veel verschillende functies van verschillende soorten kluizen en het is belangrijk om een ​​kluis aan te schaffen die aan uw specifieke behoeften voldoet. Freshhome.com biedt nuttige feedback over het aankoopproces.

1. Bepaal welke kostbaarheden u zult opslaan.
Bepaal de soorten kostbaarheden die u binnen de kluis wilt beschermen en verzamel deze items samen. Een essentieel document dat in de kluis moet worden bewaard, is een inventaris van uw bezittingen. Op deze manier, als er ooit een incident is geweest, heb je een inventaris om te bewijzen wat je bezit. Om te bepalen wat de rest van de inhoud van de kluis is, begint u met belangrijk papierwerk. Identificeer documenten zoals geboorteaktes, paspoorten en juridisch papierwerk. Alle belangrijke bedrijfsinvesteringen of financiële documenten moeten ook worden opgenomen. Dure sieraden en externe harde schijven zijn inhoud die ook moet worden opgenomen.

2. Bepaal welke maat je wilt.
Nadat u de hoeveelheid en het type waardevolle spullen heeft bepaald dat u gaat opslaan, moet u een algemeen idee hebben over de maat die u nodig heeft. Het is ook een goed idee om de locatie van de kluis in uw huis te bepalen voordat u deze koopt. Een standaard kluis in huis is meestal ongeveer 1,2 of 1,3 kubieke voet, die stapels van 8 1/2 bij 11-inch papier zou bevatten, gestapeld tot 12 centimeter in de hoogte. Bepaal de hoogte, breedte en diepte van uw waardevolle spullen om de beste kluis voor uw behoeften te kiezen.

3. Bepaal wat u nodig hebt om uw waardevolle spullen te beschermen.
Verschillende kluizen zijn ontworpen om hun inhoud te beschermen tegen verschillende rampen. Sommige zijn uitsluitend ontworpen voor diefstal of waterschade, en anderen moeten beschermen tegen brand. Deze functies zijn beschikbaar en zijn beschikbaar in verschillende opties.
Vuurbestendig: het is heel gebruikelijk voor huiseigenaren om een ​​kluisje te kopen om hun waardevolle spullen te beschermen tegen brand. Kluizen worden getest om te bepalen welk type materiaal ze moeten beschermen en hoe lang ze bestand zijn tegen hitte. Voor opslag van verschillende inhoud moet de binnenkant van de kluis op een bepaalde interne temperatuur worden gehouden om bescherming te bieden. Papieren documenten kunnen worden beschermd bij een interne temperatuur van maximaal 350 graden. Als u van plan bent oude bandopnamen op te slaan, kan de interne temperatuur slechts 150 graden bereiken. De opslag van CD’s of DVD’s moet op 125 graden worden bewaard. Een grote factor is hoe lang de kluis bestand is tegen brand. Meestal zorgen home-safes voor ongeveer 30 minuten bescherming.

Diefstalbeveiliging: de gemiddelde tijd dat een gewone kluis bestand is tegen een aanval bedraagt ​​ongeveer 15 minuten met huishoudelijke hulpmiddelen. De gemiddelde schaal van 1,2 of 1,3 kubieke voet weegt bijna 100 pond wanneer deze leeg is, dus het zou erg moeilijk zijn om de hele kluis te stelen. Veel kluizen bevatten vastzetsets en bieden ook opties om te worden verborgen in een muur of verankerd op een betonnen vloer.
Waterbestendigheid: waterbescherming is meestal inbegrepen bij standaard brand- of diefstalbestendige kluizen. Sommige kluizen worden ondergedompeld in water om te worden getest in een nauwkeurige simulatie van overstromingen. Andere kluizen zijn alleen waterbestendig en kunnen een overstroming van maximaal een uur handhaven.

4. Bepaal het type kluis dat u nodig hebt.
Kleine kluizen zijn meestal minder dan 0,8 kubieke voet groot. Middelgrote kluizen zijn meestal groter dan 0,8 kubieke voet. Grote kluizen liggen tussen 1,2 en 2,0 kubieke voet. Extra grote kluizen hebben een capaciteit van meer dan 2,0 kubieke voet.
Muurkluis: Van deze kluis is bekend dat deze licht van gewicht is en meestal van een kleiner formaat is. Deze werken goed voor het opslaan van papierwerk en foto’s.
Floor Safe: dit is een uitgebreidere optie, maar biedt de meeste flexibiliteit met functies. Grotere items kunnen worden opgeslagen en het gewicht van de inhoud is geen probleem.
Wapens veilig: speciale wapen kluizen zijn anders ontworpen dan de gemiddelde vloerkluis. Deze zijn uitgerust met extra sloten, wrikkende metalen en technologie voor de vergrendelingsbout.
Lowes.com biedt tips over de beste maat veilig voor u en over de opslagcapaciteit van verschillende kluizen.

5. Bepaal welk soort slot u nodig heeft.
Er zijn twee opties voor sloten bij de aanschaf van een kluis: wijzerplaat en digitaal. Elk heeft voor- en nadelen, dus het is belangrijk om ze te evalueren voor je aankoop.
Dial Locks: deze sloten zijn traditionele draaischijven. Ze worden geopend door de knop naar rechts en links te draaien om de combinatie in te voeren. Dit wordt als de meest betrouwbare optie gezien omdat de mogelijkheid van een elektronische storing wordt geëlimineerd. Als de combinatie echter is vergeten, is er een professional nodig om deze te resetten.
Digital Lock: dit is het type slot dat meestal wordt gebruikt in hotelkluizen. Ze openen met de invoer van een numerieke pen.

Voor meer info : https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Gerelateerde artikelen

Licht sensor tegen inbraak

3 voordelen van beveiligingscamera’s aan de deur