Rilax
Image default
Bedrijven

Dit zijn de best betaalde banen in de zorg

Sommige beroepen betalen nu eenmaal meer dan andere beroepen. Maar wat zijn nu de best betaalde banen in de zorg? En hoeveel is het salaris? En welke opleiding is nodig om deze beroepen te kunnen uitoefenen? Medische professionals verdienen bijvoorbeeld meer dan paramedici. Deze verschillen kunnen erg groot zijn. Vaak hebben natuurlijk de beter betaalde banen ook een langere voorbereiding nodig. Vaak kunnen deze opleidingen wel 6 tot 8 jaar duren! Ben jij iemand die echt hart heeft voor de zorg en heel graag carrière wil maken in deze alsmaar veranderende branche? Of ben je bijvoorbeeld op zoek naar een basisarts vacature? Dan is het zeker interessant om eens te lezen over onderstaande beroepen in de zorg!

Internist

Een internist is een deskundige op het gebied van organen. Een internist moet eerst een bachelorsdiploma in de geneeskunde hebben. Daarna moet een cursus interne geneeskunde worden gevolgd in een academisch ziekenhuis. Deze opleiding duurt 6 jaar. Tijdens de laatste 2 jaar van deze in-house opleiding moeten zij zich specialiseren in bijvoorbeeld nefrologie (nierziekte) of oncologie. Het salaris van een stagiair die nog in opleiding is, bedraagt ​​in totaal ongeveer € 3.000 per maand. Een in aanmerking komende internist kan echter in totaal tot € 11.000 per maand verdienen.

Cardioloog

Een cardioloog is een arts die gespecialiseerd is in hartziekten. Het salaris van een cardioloog ligt tussen de € 5.800 en € 10.800 bruto per maand. Iemand die zelfstandig als cardioloog werkt, kan zo’n € 200.000 per jaar verdienen! Om cardioloog te worden, moet je een medische opleiding aan de universiteit hebben afgerond. Deze opleiding duurt 6 jaar. Je moet dan nog 6 jaar studeren in het academisch ziekenhuis op de afdeling cardiologie. In totaal duurt de opleiding tot cardioloog 12 jaar.

Kaakchirurg

Een kaakchirurg is iemand die gespecialiseerd is in tandheelkunde. Maar ook andere aandoeningen in de mond, zoals ontstekingen of gezwellen, kunnen door een kaakchirurg worden behandeld. Een opgeleide kaakchirurg verdient ongeveer € 3.000 per maand. Een erkende kaakchirurg kan in totaal tot €10.000 per maand verdienen. Een kaakchirurg moet medische en tandheelkundige cursussen op universitair niveau volgen. Een kaakchirurg moet zich dan nog 4 jaar specialiseren in een academisch medisch centrum.

Er is de afgelopen jaren een steeds grotere groei in banen in de zorg te zien. Bovendien zijn er als basisarts vacature veel banen te vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een basisarts vacature? Dan heb je geluk want er zijn banen genoeg!

https://healthz.eu/basisarts-vacature/