Rilax
Image default
Bedrijven

Uw droom veranda laten plaatsen

De zomers in Nederland worden vaak verstoord door een goede regenbui. Voor uw tuin met planten is dit prachtig. Maar als u graag buiten zit is dit minder leuk. Als u ondanks de regen toch graag buiten wilt zitten, denk er dan eens over na om een veranda te laten plaatsen.

 

Wat is een veranda?

Een veranda is eigenlijk hetzelfde als een terrasoverkapping. Het enige verschil is dat een veranda altijd aan uw huis vast wordt gemonteerd. Een terrasoverkapping kan ook los van het huis staan. Eigenlijk is de veranda dus een verlengd dak dat aan uw huis wordt vastgemaakt en dat steunt op twee steunpalen in uw tuin. Het dak is meestal gemaakt van kunststof of glas. Hierdoor kunt u altijd blijven genieten van het zonnetje. Een veranda is dus de perfecte manier om ook buiten te kunnen zitten als het warm is maar het regent.

 

Verschillende soorten veranda’s

Veranda’s kunnen dus gemaakt worden van glas of van kunststof. Het kunststof dat hiervoor wordt gebruikt is polycarbonaat. Een simpele veranda heeft open zijkanten. Hierdoor heeft u dus eigenlijk alleen een dak boven uw hoofd. Dit is al genoeg als u op een natte zomerdag graag buiten zit. Dit houdt u en uw tuinmeubilair in de meeste gevallen lekker droog. Wilt u nog meer garantie op droog blijven? Of zelfs buiten zitten als het weer kouder wordt? Dan kunt u ook zijwanden en schuifwanden aan de zijkanten van uw veranda plaatsen. Hierdoor kunt u de veranda helemaal sluiten bij slecht weer. Door het heldere polycarbonaat of het mooie glas kunt u dan toch heerlijk van uw tuin genieten.

 

Glas of polycarbonaat?

Als u kiest voor polycarbonaat moet u er rekening mee houden dat dit gevoeliger is voor krassen dan glas. Er kunnen dus krassen ontstaan door bijvoorbeeld takken of dieren. Glas heeft ook een iets langere levensduur van polycarbonaat. Polycarbonaat is daarentegen wel goedkoper. Voor welk materiaal u ook kiest, u kunt altijd kiezen voor een minder heldere optie zodat u meer privacy heeft, denk bijvoorbeeld aan melkglas. Dit zorgt er ook voor dat het vuil op uw veranda minder zichtbaar is. En weet u al hoe uw droom veranda eruit gaat zien?

https://degoedkoopsteveranda.nl/