Rilax
Image default
Bedrijven

Led Design Holland: een betrouwbare samenwerkingspartner als het om kantoorverlichting gaat.

Besparen met ledlampen, dat kan op diverse manieren. In de eerste plaats zijn leds sowieso energiezuinig. In vergelijking met bijvoorbeeld een tl-buis, een spaarlamp en een halogeenlamp verbruikt een led weinig energie om op volle sterkte te branden. Door de leds te verwerken in een slim lichtmanagementsysteem wordt de bezuiniging nog groter. We leggen uit wat zo’n systeem inhoudt. De bron die we gebruiken is de website van LED specialist Led Design Holland, meer specifiek het artikel ‘Optimaal besparen met het juiste lichtmanagementsysteem’.

We lezen “ (…) Bij een lichtmanagementsysteem wordt uw LED verlichting gecombineerd met hard- en software. Op die manier wordt verlichting aangestuurd door 1 systeem en 100% efficiënt ingezet. Een lichtmanagementsysteem gaat net iets verder dan enkel aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing. (…) “. Binnen een lichtsysteem is het mogelijk lichtscenario’s op te stellen die voortaan op vaste dagen en tijden gestart worden. Het systeem geeft real time inzicht in het energieverbruik. Wilt u weten hoeveel er afgelopen maand verbruikt is? Ook dat is snel en eenvoudig af te lezen. Er zijn meerdere lichtmanagementsystemen verkrijgbaar. Bij de keuze daarvan dient met name op de aansturing van de verschillende armaturen gelet te worden. Een voorbeeld van een systeem dat Led Design Holland aanbeveelt, is Casambi: “ (…) Casambi modules zijn eenvoudig te installeren. Het is in vele gevallen zelfs mogelijk om uw huidige armaturen te voorzien van het Casambi lichtmanagementsysteem. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. (…) “

Een lichtmanagementsysteem dat net een stapje verder gaat is DALI. Het systeem maakt op geavanceerde wijze gebruik van lichtsturing via LiveLink. DALI staat overigens voor Digital Addressable Lighting Interface en is ontworpen door bekende lampenfirma’s als Helvar, Osram, Philips en Tridonic. Het systeem bevat een aantal basis-lichtscenario’s en die worden aangeduid met Use Cases. De DALI sensoren – van het bekende merk Steinel – zijn hypergevoelig; ze zorgen voor een exacte afstemming van het licht op de ruimte. De hoeveelheid daglicht wordt hierin automatisch meegenomen.

https://www.leddesignholland.nl/