Rilax
Image default
Hobby en vrije tijd

De Beste tips om je gazon te onderhouden

Indien je een echte tuinier bent is het voor jou natuurlijk van groot belang dat je tuin er geweldig uitziet. Nu de zomer eraan komt en je veel buiten gaat zitten om rustig barbecueën  of gewoon genieten van het mooie weer is het waarschijnlijk voor jou belangrijker dan ooit dat je tuin er perfect uitziet. Daarom gaan we jou een aantal tips geven die ervoor gaan zorgen dat je tuin  er perfect uitziet en waardoor je ook nog eens veel tijd en geld bespaard.

De eerste tip die we je geven  is dat je je gazon niet te kort moet maaien. Gras maaien neemt veel tijd in beslag en moet je op regelmatige tijdstippen doen, daarom raden wij jou aan om je gras niet te kort te maaien omdat gras minder snel groeit als het langer is.  Daarom is het aan te raden om de messen van je grasmachine wat hoger te plaatsen.

Vervolgens is het ook belangrijk om door middel van een heggenschaar te gebruiken om zo kanten en je heggen op regelmatig basis bij te werken.  Door middel van een rand rond je gazon aan te leggen is het een stuk makkelijker en sneller om dit bij te werken.

Ook raden we je aan om elke jaar minstens 1 keer een strooimachine te gebruiken om scherp zand over je gazon te strooien zodat je  geen verdichte bodem krijgt. Indien je een verdichte bodem krijgt ontstaan er bruine, kale plekken en onkruid op je prachtig gazon.

Als laatste is misschien de meeste voor de hand liggende tip  maar veel mensen vergeten deze stap nog wel eens. Zorg er namelijk voor dat  je minstens één keer in de twee weken je water genoeg water geeft  in plaats van elke dag een klein beetje. Dit is beter voor je plante en is bespaard ook nog eens veel tijd.

Voor meer info : http://www.fuxtec.nl/

Gerelateerde artikelen

Momentje voor jezelf bij de massagesalon in Hengelo