Rilax
Image default
Vervoer en transport

Blijf 's nachts veilig met deze gedetailleerde 11-stappen checklist

Als je ooit een nachtrit hebt gemaakt, weet je waarschijnlijk hoe geweldig het kan zijn. Er is gewoon iets zo cools dat de lege straten verlicht door de nachtverlichting kunnen bieden. Er is niets dat erop lijkt. Alleen jij, je auto en de avonturen die je te wachten staan.

’s Nachts op mijn elektrische steps rijden is de laatste tijd een van mijn favoriete bezigheden. Afgaande op de andere nachtrijders die ik heb gezien, ben ik niet de enige. Ik denk dat sommigen van ons gewoon nachtbrakers zijn.

Bovendien ben ik vaak tot later op mijn werk blijven hangen. Of er was een andere behoefte voor mij om na zonsondergang mijn huis te verlaten met mijn step. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

Er zullen veel momenten zijn waarop je in het donker op je step moet (of wilt) rijden. Er zijn een paar extra dingen waar je rekening mee moet houden om veilig te blijven en een prettige rit te hebben.

Hier is alles wat je moet doen als je ’s nachts op je elektrische step rijdt:

 • volg de basisveiligheidsprocedures zoals gewoonlijk

 • houd rekening met uw lokale wetten voor nachtelijke ritten

 • draag altijd uw helm en beschermende uitrusting

 • controleer de batterij en elektronica van uw step voordat je gaat rijden

 • zet altijd je lichten aan

 • draag reflecterende kleding

 • vertragen

 • blijf in goed verlichte ruimtes

 • waakzaam blijven

 • wees extra alert tijdens zonsondergang en zonsopgang

 • neem altijd een opgeladen mobiele telefoon bij je

We zullen leg in meer detail uit wat elk van deze betekent.

Kun je ’s nachts op elektrische steps rijden?

Het antwoord kan verschillen afhankelijk van waar u zich bevindt.

De kans is groot dat u ’s nachts zonder problemen op uw elektrische step mag rijden.

Maar er zijn een aantal weinig plaatsen waar ’s nachts specifiek niet wordt gereden. Daarom moet u uzelf informeren over uw lokale wetten. Zorg ervoor dat je alles hebt uitgezocht voordat je ’s nachts gaat rijden.

Volg de basisveiligheidsprocedures

Of je nu ’s nachts of overdag rijdt, veiligheid staat voorop. Dezelfde regels zijn van toepassing.

Ik raad aan om onze volledige veiligheidsgids door te nemen.

We zullen hier ook de meest kritieke punten behandelen. Daarnaast passen we ze aan voor nachtelijke ritten.

Toch is het verstandig om op de hoogte te zijn van alles wat u moet doen om uw veiligheid te vergroten.

Houd rekening met uw lokale wetten voor nachtelijke ritten

Het kennen van de verkeerswetten en -regels voor elektrische steps in uw stad of land is nog maar het begin. Je moet ook weten of er andere aanvullende wetten zijn die van toepassing zijn op ’s nachts rijden.

Elektrische steps zijn nog grotendeels niet gereguleerd. Dat betekent dat er in veel regio’s geen specifieke wetten voor zijn.

Als dat het geval is met uw stad of land, kunt u het beste met iemand die er verstand van heeft, praten.

Leer ook de wetten voor fietsen, motorfietsen of iets anders persoonlijk vervoermiddel. De kans is groot dat de politie, bij gebrek aan stepspecifieke wetten, zal proberen de fietswetten te handhaven.

Vaak vereisen de wetten voor nachtelijk rijden dat uw voertuig werkende verlichting heeft. Dit geldt zowel voor de kop als voor de staart.

Het is zeer waarschijnlijk dat u ook reflecterende kleding moet dragen. Dit is een goede vuistregel, maar zorg ervoor dat je wat meer onderzoek doet.

Draag altijd je helm en beschermende uitrusting

Dit is een algemene veiligheidsregel, maar het is zelfs meer waar voor nachtelijke ritten.

’s Nachts rijden betekent verminderd zicht, zowel voor u als voor andere deelnemers aan het verkeer. Daardoor is de kans op vallen en ongelukken groter.

Het is altijd belangrijk om zo min mogelijk een helm te dragen die geschikt is voor steps. De optimale uitrusting omvat elleboog- en kniebeschermers en een paar andere veiligheidsaccessoires. Dit geldt nog meer voor nachtelijke ritten.

Controleer de batterij en elektronica van uw step voordat u gaat rijden

U moet ervoor zorgen dat alles op uw step werkt voordat u ’s nachts gaat rijden. Geloof me, het is helemaal niet leuk om te beseffen dat je koplamp het halverwege je rit niet doet.

Hiermee moet je ook je batterij zo vol mogelijk hebben.

Verlichting is een van de grootste kostenposten van batterijvermogen. Als u ’s nachts met een bijna lege batterij van huis gaat, komt u bijna gegarandeerd vast te zitten op de weg, met een lege step.

Laat altijd uw lichten aan

Dit is van cruciaal belang . Zorg ervoor dat al je beschikbare lichten ’s nachts altijd aanstaan.

De meeste steps hebben minstens een voor- en een achterlicht. Beide moeten altijd aan staan. Het kan letterlijk het verschil maken tussen een gewone rit en een verkeersongeval.

Sommige steps hebben extra verlichting. Ze kunnen aan de onderkant van de step zitten, of misschien in een andere ongebruikelijke positie.

Sommige modellen hebben lampen die meer aan de decoratieve kant zijn. Bijvoorbeeld de coole discolichten die van het dek schijnen en enkele visualisaties of animaties maken.

Waar ze ook zijn, het is een goed idee om ze allemaal aan te hebben. Ze kunnen anderen alleen helpen u te zien en op tijd op u te reageren.

Elektrische steps zijn erg licht en klein in vergelijking met andere voertuigen op de weg. Ze zijn ook erg stil.

Dat zijn over het algemeen positieve dingen. Ze kunnen u echter een beetje onopvallender maken dan u ’s nachts zou willen zijn.

Daarom is het van cruciaal belang dat alle mogelijke lichten op uw step aan zijn.

Het helpt andere verkeersdeelnemers u te herkennen en tijdig op u te reageren. Bovendien voorkomt het ook dat u door de politie wordt aangehouden. ‘S Nachts rijden zonder lichten is waarschijnlijk illegaal. Raadpleeg mijn gids over lichten van elektrische steps voor meer informatie.

Draag reflecterende kleding

Je elektrische step heeft waarschijnlijk verlichting. Hoe sterk ze zijn, verschilt echter. Sommige steps hebben zeer zwakke lichten. Ze zijn er misschien niet goed in om anderen over je te laten weten.

Daarom is het ook een goed idee om reflecterende kleding te dragen.

Het beste idee is een fluorescerend vest. Dit past over je gewone kleding en is altijd een extra manier om anderen op de hoogte te houden van je positie in het verkeer.

Je kunt een reflecterend vest goedkoop krijgen op Amazon.

Vertragen

Vanwege het verminderde zicht is rijden met hoge snelheden geen goed idee.

Je kunt niet anticiperen op de uitdagingen van de weg.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je ook veel moeilijker te herkennen bent voor anderen.

Houd er rekening mee dat je, waar je ook heen moet, al sneller gaat dan een voetganger. ‘S Nachts snel rijden is gewoon problemen veroorzaken. Vertraag en let op de weg – je komt er wel.

Blijf in goed verlichte gebieden

Ik ben er vast van overtuigd dat je je route van tevoren moet voorbereiden. Vooral als ik rijd in omstandigheden die niet ideaal zijn.

Hoewel ik graag ’s nachts rijd, doe ik het alleen in zeer bekende gebieden. Ik wil graag weten dat de gebieden zeer geschikt zijn voor stepritten.

Plan je route voordat je aan je rit begint. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk door goed verlichte gebieden rijdt.

Zoals we al zeiden, steps trekken niet veel aandacht. Dat betekent dat automobilisten of voetgangers u misschien niet zo goed kunnen zien.

Als u ervoor kiest om door gebieden met goede verlichting te rijden, verhelpt u dit probleem.

Blijf waakzaam

Je moet altijd gefocust zijn tijdens het rijden, maar nog meer als je ’s nachts rijdt.

Het verminderde zicht zorgt voor extra uitdagingen, zowel voor jou als voor anderen op de weg. Je moet 100% gefocust zijn.

Bovendien rijd je alleen, op een duur apparaat. Diefstal van elektrische steps is niet ongewoon. Naarmate ze populairder worden, worden ze steeds vaker het doelwit van diefstal.

Houd de ogen op je achterhoofd open en probeer door bekende gebieden te rijden. Zorg ervoor dat je je step goed afsluit als je hem ergens achterlaat.

Wees extra alert tijdens schemering en zonsopgang

Een kritiek moment van de dag is wanneer de nacht overgaat in dag, of de dag verandert in nacht.

Het is niet bepaald helder en ook niet bepaald donker.

Veel voertuigen hebben nog steeds geen verlichting aan.

Allemaal de kleuren zullen botter zijn. De vormen en contouren zullen moeilijker te herkennen zijn. Er zal minder onderscheid tussen objecten zijn.

De schemering en de dageraad duren niet te lang. Toch kunnen ze erg lastig zijn. Blijf tijdens die tijden extra alert.

Houd altijd een opgeladen mobiele telefoon bij je

99,99% van de tijd, je zult geen problemen ondervinden tijdens het rijden ’s nachts.

Maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Ga je bijvoorbeeld in hasselt een step huren en gebeurt er iets? Dan wil je de nooddiensten of familie voor hulp kunnen bereiken.

Daarom is het een goed idee om je telefoon bij je te hebben, met de batterij volledig opgeladen.

Wat er ook gebeurt, je hebt een manier om hulp in te roepen. Je kunt een vriend bellen, een taxi bellen of een andere manier vinden om thuis te komen. Dus ga niet op pad zonder je telefoon.

Wil je coole tips, exclusieve kortingen en promoties en ongeziene stephacks ontvangen? Word lid van step Secrets. Word nu lidMatt Trajkovski Ik ben dol op elektrische steps, dus besloot ik er een blog over te maken. Ik doe graag veel onderzoek naar verschillende modellen en merken, op zoek naar geweldige waarde en prestaties, zowel door gegevens als door ervaring.

 

https://nr1elektrischestep.nl/