Rilax
Image default
Vakantie

Je vakantiehuis verzekeren, interessant of niet?

Wanneer mensen een bepaalde som te investeren hebben komt het niet zelden voor dat men ervoor kiest om een vakantiehuis te kopen. Dit wordt omwille van verschillende redenen bestempeld als een potentieel zeer interessante investering. In eerste instantie is en blijft het uiteraard vastgoed waar je eigenaar van wordt. Daarnaast kan een vakantiewoning ook een uitstekende bron blijken te zijn van passief inkomen. Ben je eigenaar geworden van een dergelijke woning en wil je jouw investering graag op passende wijze kunnen beschermen? Dan is je vakantiehuis verzekeren de moeite absoluut waard om te overwegen. Alles wat je daarover moet weten ontdek je hieronder.

Waarom je vakantiehuis verzekeren?

Om te beginnen, je vakantiehuis verzekeren is niet wettelijk verplicht. Dat geldt eigenlijk ook voor het afsluiten van de gewone opstal- en inboedelverzekeringen voor woningen waarin je permanent woont. Dat er geen wettelijke verplichting voor bestaat zorgt er evenwel beslist niet voor dat deze verzekering niet de moeite waard kan zijn om minstens te overwegen, integendeel. Tal van verschillende schadegevallen zouden in de praktijk namelijk zomaar eens de waarde van je aangekocht vastgoed kunnen inperken. Bovendien spreekt het voor zich dat je meer dan waarschijnlijk een bepaald inkomen zal willen verwerven uit je vakantiehuis. Ook recreatief verhuur kan in de praktijk worden verzekerd door een speciale recreatiewoningverzekering.

Wat kan je precies allemaal verzekeren?

Bij je vakantiehuis verzekeren zal je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende mogelijke schadegevallen kunnen worden verzekerd. Om te beginnen kan je bijvoorbeeld denken aan schade die wordt veroorzaakt door zaken zoals een brand, een explosie of wateroverlast. Deze schadegevallen komen in de praktijk niet zelden voor waardoor het zeker het overwegen waard is om ze te laten verzekeren. Dit gezegd hebbende zijn dit uiteraard niet de enige schadegevallen die verzekerd kunnen worden. Wat namelijk bovendien ook te denken van schade als gevolg van natuurgeweld?

We zien het tegenwoordig steeds vaker gebeuren dat er schade ontstaat door bijvoorbeeld stormen die Nederland aandoen. Ook stormschade kan in de praktijk zorgen voor aanzienlijke kosten. Je vakantiehuis verzekeren zorgt er uiteraard voor dat ook dergelijke schade is verzekerd. Zo kan je pas echt terug op beide oren slapen voor wat de waarde van jouw vakantiehuis betreft.

Je vakantiehuis verzekeren tegen de interessantste voorwaarden

Wil je graag je vakantiehuis verzekeren tegen de meest interessante voorwaarden? Dan zijn er tal van verschillende zaken waar je graag even aandacht aan zal willen besteden. Om te beginnen is er natuurlijk het kostenplaatje. De vakantiehuisverzekering vergelijken zorgt er in de praktijk voor dat je een goed beeld krijgt van de premies die worden gevraagd door de verschillende verzekeraars. Op deze manier kan je er de financieel meest interessante verzekering meteen tussenuit halen.

Uiteraard dien je bij een vakantiehuis verzekeren ook rekening te houden met de dekkingen die voorhanden zijn. Hiervoor geldt dat je kan rekenen op een aantal standaard dekkingen, maar er zijn ook verschillende extra dekkingen die mogelijks het overwegen waard kunnen zijn om af te sluiten. Zo is standaard de inboedel bijvoorbeeld niet verzekerd, maar kan je zo’n dekking wel extra toevoegen.

Heb jij een chalet? Denk dan aan de specifieke chalet verzekering die wij aanbieden.