Rilax
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je Alicante moet bezoeken met een huurauto

Alicante is een van de zonnigste bestemmingen die je kan kiezen voor een vakantie. Met 218 kilometer kustlijn, gouden zandstranden en 330 dagen zon per jaar, is Alicante de op één na grootste stad van de provincie Valencia. Alicante is dan ook een van de populairste plekken voor vakantiegangers die graag zonnen. Met lekker eten, vriendelijke mensen en veel historische bezienswaardigheden in de stad, is Alicante een must voor je volgende vakantie.

Er zijn vele redenen om Alicante te bezoeken, één daarvan is dat het een zeer budgetvriendelijke vakantie kan zijn als je besluit om een auto te huren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Alicante die een breed scala aan huurauto’s aanbieden. Als je een goedkope auto wilt huren, kan je de autoverhuurdiensten vergelijken en de meest geschikte huurauto kiezen. Maar ook als je een luxe auto wilt huren, is het vergelijken van de autoverhuurdiensten een goed idee. Alicante heeft een hoop autoverhuurbedrijven en dus zal iedereen er zijn gading vinden, vergelijk hier autoverhuur op Alicante Airport. Eenmaal je een huurauto gevonden hebt, kan je hieronder de beste vijf redenen ontdekken waarom je Alicante zou moeten bezoeken.

  1. Prachtige stranden

De belangrijkste reden om Alicante te bezoeken zijn de stranden. Met meer dan 200 kilometer kustlijn, vind je zeker het perfecte strand voor jezelf. Er zijn vele fijne zandstranden, duinen, rotsachtige baaien maar ook kliffen te ontdekken langs de kustlijn van Alicante. Als je in Alicante bent, zal je altijd in de buurt van een strand zijn. Deze stranden zijn populair bij zonnekloppers, watersporters, zeilers, gezinnen, kunstenaars en fotografen.

  1. Bloeiende kunstscene

In Alicante draait het niet alleen om zonnebaden en feesten. Er is een uniek Museum voor Hedendaagse Kunst (MACA) gevestigd in een prachtig 17e-eeuws herenhuis. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie werken uit de 20e eeuw van verschillende kunstenaars zoals Dali, Picasso, Miro, Chillida en Tapies.

  1. Drinken en nog meer drinken

Een van de tradities die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen in Alicante is Tardeo. Tardeo betekent grofweg ’s middags genieten van het nachtleven. In het weekend doet de lokale bevolking in Alicante aan tapas-bar-hopping. Ze verzamelen zich op het centrale marktplein voor de lunch om tapas te eten, bier te drinken en te genieten van een levendig gesprek. Deze bijeenkomst kan echter vaak rumoerig worden zelfs voordat de zon ondergaat. Daarom is het beter om, als je mee wilt doen, vroeg op de dag deel te nemen aan de pret. 

  1. Rijst

Rijst is het meest populaire voedsel van de Spanjaarden. Hoewel de Valenciaanse paella een zeer bekend gerecht van Spanje is, weten maar weinig mensen dat er nog veel meer rijstgerechten in Alicante te vinden zijn. De lekkerste soorten Spaanse rijst komen uit Alicante. Daarom zijn er veel restaurants die fantastische rijstgerechten serveren.

  1. Ultieme zeiluitdaging

Een van de beste tijd om Alicante te bezoeken is tijdens de Volvo Ocean Race. Alicante is het startpunt van deze race, die wordt beschouwd als de zwaarste en meest gevierde zeilrace ter wereld. De bruisende kade van de stad zal nog drukker dan normaal zijn en mensen uit de hele regio stromen naar de stad om te zien hoe de race wordt afgevlagd. Vergeet niet het Volvo Ocean Race Museum te bezoeken dat nabij de haven ligt.