Rilax
Image default
Woningen

Hoe stijl je decoratieve objecten in je huis

Er zijn ontzettend veel unieke en stijlvolle decoratieve objecten. Veel mensen willen heel graag iets unieks in hun huis plaatsen, maar ze weten niet hoe zit moeten stijlen in hun huis, omdat het zo uniek en creatief/stijlvol is. 

Dit object kan van alles zijn. Het kan een schilderij zijn, een beeld, een vaas of bijvoorbeeld een meubel. Het object kan zelfs de ruimte compleet veranderen en voor een andere sfeer creëren. Decoratieve objecten zijn voor veel mensen niet alleen maar betekenisloze mooie dingen. Ze kunnen namelijk emotionele waarden hebben en ze kunnen een interessante verhaal met zich meebrengen. Wie weet is het zelfs een eeuwenoud object. 

Vinden van decoratieve objecten

Waar worden deze stijlvolle objecten gevonden? Ga vooral langs antieke winkels, waar je je decoratie object vrij makkelijk kan vinden. De opties zijn eindeloos en bijna elke dag zijn er wel weer nieuwe spullen. Het leuke hiervan is dat je ook daadwerkelijk goed moeten kijken om net dat ene antieke en interessante objecte te vinden. 

Een ander idee is om naar een kunstgalerij te gaan. In een kunstgalerie staan er vaak schilderijen en/of beelden die je dan kan kopen. Deze kunnen soms wel wat duurder zijn dan de objecten in de winkels, houd hier dan ook rekening mee. 

Wanneer je een object wilt kopen denk dan goed na en koop iets niet te snel. Bepaal of dat je het in huis kwijt kan en zo ja, waar zal het geplaatst worden en hoe zal het eruit zien met de rest van de interieur. Denk daarbij ook na of dat er wellicht een functie aan zit. Kan je er bijvoorbeeld iets aan hangen, zoals een jas? Of kan je er wellicht iets op plaatsen? Als het een functie heeft dan kan het wellicht makkelijker in het huis worden geplaatst. 

De regel van drie

De regel van drie is een goede regelen om in gedachte te houden. Door soortgelijke motieven 3 keer in een ruimte te herhalen, wordt er een verbintenis gecreëerd tot één samenhangend geheel. Wees niet bang om na te denken over contrasterende hoogtes, dieptes en kleuren om de aandacht te trekken. Door met deze gedachte een object te kopen, kan je net dat extra gevoel creëren die je misschien wel mist wanneer je thuis komt. 

Visie

Bedenk goed hoe je wilt dat je interieur eruit ziet. Maak dan ook een foto of video van de ruimte voordat je gaat winkelen. Wanneer je niet goed weet of dat iets niet in de ruimte pas, haal de foto of video erbij en controleer het. Sta even in de ruimte waar je je decoratieve objecten wilt plaatsen bedenk wat je mist en wat je graag erin wilt hebben. Schrijf je ideeën op of noteer ze in je telefoon, zodat je deze erbij kan pakken tijdens het winkelen. 

Noteer dan ook de patronen, vormen, kleuren en de textuur van de ruimte op. Bedenk daarbij ook of dat er ook functionele stukken nodig zijn. 

Dan zijn er een aantal voorbeelden voor objecten die de ruimte een bepaalde sfeer kunnen geven. Zo zijn er bijvoorbeeld kussens, kandelaars, vazen, schalen, lampenkappen of Relaxury metropolitan meubels

Deze objecten kunnen functioneel en uniek zijn. Het is goed om voorwerpen te kopen met balans van doel en stijl. Houd er dan ook rekening mee dat het objecten zijn die bij het levenstijl en het interieur past. 

Veranderingen

Wees niet bang voor veranderingen. Wellicht loop je door een winkel en zie je een object die je normaal gesproken niet zou kopen maar wel mooi bij het interieur past. Denk dan eventjes na of dat het ook daadwerkelijk in het huis past en koop het dan. Smaken veranderen en dus ook de smaak in objecten en stijl. Wees dan ook niet bang om voorwerpen te verplaatsen die al in de woning staan, om zo dat ene mooie kunstwerk te kunnen plaatsen. 

Het kan in het begin even wennen zijn, maar wellicht wordt je er enorm gelukkig van. 

https://www.relaxury.nl/