Rilax
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Outplacement betekent in eerste instantie verlies van werk.

Met outplacement weet u het verlies van werk om te buigen naar een positieve grondhouding. Samen met een outplacementbureau werkt u eraan dat u zich na een verwerkingsfase verrijkt en grenzen durft te verleggen.

Voor de organisatie biedt een outplacement traject de mogelijkheid om een goede afronding van het dienstverband te realiseren.

Outplacement op maat is wat de meeste outplacementbureaus bieden. Dit gaat dieper en reikt verder dan succesvol solliciteren. Outplacementbureaus besteden aandacht aan relevante aspecten van de achterliggende carrière en analyseren zowel sterke als kwetsbare kanten. Met hulp van voor u geselecteerd testmateriaal belicht de outplacement coach uw persoonlijkheidskenmerken.Dit levert een persoonlijk profiel op.

Na het (her)ontdekken van wat men wil (loopbaanwaarden) en wat men kan (loopbaancompetenties) komen een aantal werkvoorkeuren aan bod.

Voelen, denken en handelen zijn met elkaar in evenwicht. Assertiviteit en presentatie worden geoptimaliseerd.

Aansluitend richt outplacement zich natuurlijk ook met de blik op de arbeidsmarkt en op alle facetten van het solliciteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. Vaak kunt u tot een maand na de aanvaarding van een nieuw contract onbeperkt gebruik maken van de diensten van het outplacementbureau.

Loopbaanbegeleiding

Outplacementbureaus richten zich ook vaak op loopbaanbegeleiding. Dit is individuele en persoonlijke coaching. Doel is uw functioneren of dat van uw medewerker(s) binnen uw organisatie te optimaliseren of te veranderen.

Cliënten krijgen inzicht in wat zij willen en kunnen. De consultant maakt daarvoor gebruik van onderzoek- en testmateriaal. Specifieke persoonlijkheidskenmerken en de plaats binnen het team worden ook onderzocht.

Via een persoonsgebonden stappenplan werkt de werknemer samen met zijn coach aan concrete en haalbare doelen. Deze vormen de bouwstenen voor optimaal functioneren en verbetering van het toekomstperspectief.

De aanpak van een outplacementbureau is vaak effectief en resultaatgericht, zo blijkt uit onderzoek. Daardoor kan het aantal sessies beperkt blijven tot ongeveer tien, over een periode van drie maanden. Dit traject zorgt voor een nieuwe wending in de bestaande werkverhoudingen en in de carrière.

De aangeboden benadering is doeltreffend bij de volgende loopbaanvraagstukken:

• functieverandering of herplaatsing

• stagnatie in carrière

• optimaliseren persoonlijke assertiviteit en communicatie

• omgaan met spanningen en tijdsdruk (stress)

• verbeteren prestatieniveau en competentie management

• mediation tussen medewerker en organisatie

• loopbaan heroriëntatie en koersbepaling.

https://www.outplacementverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

Zet DLP in bij een project

Gratis incassobureau Renkum

Incassobureau Ede gezocht