Rilax
Image default
Auto’s en Motoren

Achteruitrijcamera zorgt voor efficiëntie en veiligheid.

Iedereen heeft het moeten leren tijdens de rijlessen, namelijk fileparkeren ofwel achteruit inparkeren. Het is niet van iedereen het favoriete onderdeel, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Op het internet gaan er veel filmpjes de ronde van mensen die moeite hebben met achteruit inparkeren. Mocht je niet achteruit in kunnen parkeren of je vindt het eng om naast een gracht in te parkeren is er een oplossing genaamd een achteruitrijcamera van Zwitserland. Deze camera’s zorgen voor zicht, veiligheid en aanzienlijk minder schade. Het inparkeren naast een gracht of in een drukke straat wordt dan een makkie om te doen.

Het is niet een camera die je 1,2,3 aan de auto bevestigd en direct beeld hebt op je display in de auto. De camera bestaat in de meeste gevallen uit een set met een monitor,camera en de benodigde bekabeling. Deze bekabeling is nodig om uiteindelijk het beeld op de monitor te krijgen. Mocht je het teveel gedoe lijken om deze bekabeling aan te sluiten in je auto, is de mogelijkheid daar om te kunnen kiezen om een achteruitrijcamera draadloos van Van Zwitserland aan te sluiten.

Voor de draadloze camera zijn er twee verschillende technieken die te gebruiken zijn. Je hebt een keuze tussen de analoge en digitale verbinding. Meestal wordt de keuze gemaakt voor de digitale techniek. Deze techniek werkt met de hedendaagse draadloze netwerken die ook gebruikt worden voor de printers of mobiele telefoons.

Er wordt wel aangeraden om een bekabelde verbinding te nemen voor je camera, omdat dan de kans op storingen van buitenaf nihil aanwezig is. Het geeft natuurlijk geen rustgevend gevoel als je voor je werk naar de binnenstad van Utrecht moet en je camera geeft tijdens het inparkeren een storingsmelding aan. Deze camera’s zijn juist bedoeld om een veilig en efficiënt gevoel af te geven. Dus het vertrouwen in de camera is een pré.

Dit is ook de reden dat de nieuwere auto’s steeds meer worden uitgerust met achteruitrijcamera’s of sensoren. Efficiëntie en veiligheid staan voorop.

 

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl/

Gerelateerde artikelen

Professionele onderdelen VW Kever en VW Bus van Paruzzi

Wat is een brommobiel

Belangrijke aandachtspunten bij een brommerverzekering afsluiten