Rilax
Image default
Auto’s en Motoren

Snel je autorijbewijs en motorrijles halen

Yes! Eindelijk was het zo ver! Ik werd 18 en had mijn eerste rijles. Ik had hier zo ontzettend lang naar uitgekeken! Mijn hele leven al had ik in tegenstelling tot alle andere meisjes van mijn leeftijd, een grootte interesse voor auto’s. sinds kleins af aan wilde ik formule 1 coureur worden.

In plaats van fan te zijn van Justin Bieber, ben ik fan van Max Verstappen. Mijn hele leven staat in het teken van auto’s. mijn eerste rij les was dan ook een droom die eindelijk uit zo u komen.

Toen het eindelijk zo ver was stapte ik vol goede moed bij de rijinstructeur in de auto, en stelde mijzelf met een grootte grijns op mijn gezicht aan hem voor. Met een brede grijns antwoorde hij terug ‘zo Rowena, jij ziet er uit alsof je er zin in hebt!’ en ja, dat had ik zeker. ‘Nou laten we maar eens gaan beginnen dan’ reageerde hij.

Maar wauw, wat viel dat ontzettend tegen zeg. Ik had nooit verwacht dat het zo moeilijk was om auto te rijden. Ik hoefde alleen maar te gassen en te remmen, een beetje schakelen..  gewoon een beetje de auto ontdekken. Maar zelfs dat was echt heel erg lastig voor mij.  Waar ik vooral veel moeite mee had, was het woord ‘voorzichtig’.  Als ik het gaspedaal indrukte met mijn voet, schoten we zomaar 50 meter vooruit. Als ik moest remmen stonden we abrupt stil.

Ook had ik heel veel moeite met het meerdere dingen tegelijk doen. Als ik moest schakelen, vergat ik te gassen, als ik mijn knipperlichten uit moest zetten, vergat ik te schakelen.. allemaal van dat soort dingetjes.

Gelukkig ging het elke rijles steeds een stukje beter. Ik bleef goede moed houden, en mijn rijinstructeur gaf de hoop ook niet op.

Binnenkort ga ik mijn rijexamen doen en daarna ga ik direct door met motorrijles bij RijschoolMotion. En ik ben er helemaal klaar voor.

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Zeer Goede rijschool in Enschede

Zeer leerzame Rijlessen in Rijssen

Rijles in Haaksbergen, een veilige start