Rilax
Image default
Bedrijven

De reden van ons bestaan?

Je gevoel is een beetje een vreemd aspect van je lichaam. Vaak willen mensen gelukkig zijn of blij, maar wat betekent dat precies? Er zijn verschillende manieren om je gevoel te benaderen. In dit artikel bespreken we een aantal zaken die betrekking hebben tot je gevoel.

 

Een doel in je leven is belangrijk voor je gevoel en je gemoedstoestand. Zo is er een Japanse traditie genaamd Ikigai die je kan helpen bij het zoeken van je reden van bestaan. Je Ikigai is kortgezegd hetgeen waar jij passie of hebt. Je zou het ook kunnen beschrijven als hetgeen waar je zin in hebt om je bed voor uit te komen in de ochtend. Ikigai bestaat uit vier verschillende elementen. Ikigai zou dan ook het Japanse geheim zijn voor een goed leven. De buitenste vier lagen bestaan uit: Waar ben ik goed in, waar hou ik van, wat heeft de wereld nodig en waarvoor kan ik betaald worden. Tussen die elementen zit dus weer overlap. Zo kan je bijvoorbeeld heel goed zijn in tuinieren, maar wellicht houd je er helemaal niet van. Een ander voorbeeld is dat je super goed kan schilderen, maar dat de wereld niet is geïnteresseerd in je kunst en het dus eigenlijk niet nodig is. Het is belangrijk de juiste balans tussen de elementen te zoeken.

 

Maar wat heeft een reden van bestaan precies met je gevoel te maken? Het niet hebben van een reden van bestaan kan een leeg gevoel geven. Het is belangrijk te weten dat er veel factoren zijn die ervoor kunnen zorgen dat je je structureel mentaal voelt. Zo kan je bijvoorbeeld weinig energie hebben en erg gevoelig zijn voor externe prikkels. Wellicht bent u dan een hoogsensitief persoon. 1 op de 5 mensen zijn HSP, als u uzelf herkent in de genoemde kenmerken is het belangrijk dat u een hoogsensitief test aflegd om te controleren waar u last van heeft.

 

Voor meer info : https://onesessioncoaching.nl