Rilax
Image default
Bedrijven

Een mooie rieten kap voor je huis

Een rieten kap voor je huis, het geeft meteen een luxere uitstraling aan je huis. Waar een rieten dak vroeger voor de armere mensen was, zie je tegenwoordig steeds vaker rieten daken in het luxere woonsegment. En als je dan een goede rietdekker gezocht, is het zaak om te bepalen wat je precies wil hebben.

Goed om te weten in ieder geval, is dat een rieten dak tegenwoordig ook een heel veilige optie is. Waar deze daken vroeger  brandgevaarlijk waren, kunnen er nu veel technieken en hulpmiddelen worden ingezet die een rieten dak net zo veilig maken als een dak van dakpannen of beton.  Dit komt door een aantal zaken. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een combinatie van dakpannen en riet. Dat betekent dat niet het hele dak van riet is, maar dat de onderlaag uit dakpannen bestaat en daardoor een steviger fundament aan het dak geeft.

Men heeft ook nog de keuze uit ‘echt’ riet en ‘nep’ riet. Het nep riet is gemaakt van kunststof en heeft een aantal voordelen te bieden ten overstaande van echt riet. Ten eerste is het geen organisch materiaal en dat maakt dat mos en schimmel minder snel en minder goed zullen groeien op een kunststof rieten dak. Het is echter qua uiterlijk wel net zo mooi als echt riet, want het verschil is amper te onderscheiden.

Bovendien is een rieten dak een dak waar je jaren lang plezier van kunt hebben. Een rieten dak kan met het juiste onderhoud meer dan 30 jaar mee . Een dak van dakpannen of een dak van beton heeft ongeveer dezelfde levensverwachting. Na die 30 is het verstandig om even goed te bekijken of het dak vervangen moet worden of dat het gerepareerd kan of moet worden. In veel gevallen hoef je niet eens een heel nieuw dak op te laten leggen.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl