Rilax
Image default
Bedrijven

Pimp je oude kledingstukken

Ben jij ook wel eens helemaal klaar met je kledingkast? Is de inhoud gewoon niet meer zo spannend en leuk? Draag je eigenlijk helemaal niet zo veel kleur? Dan is hier de oplossing voor je. Maak je kleding en je schoenen weer spannend door ze te verven. Het is even wat werk maar het resultaat mag er vaak wezen. Het is niet zo moeilijk als dat het misschien klinkt. In dit artikel lees je verschillende manieren om je items op te pimpen.  

Allereerst kan je je spullen verven door tie-dye. Dit is een techniek die in de jaren 70 veel werd gebruikt en het maakt de laatste tijd nogal een comeback. Het is een gemakkelijke techniek en je kan nooit twee keer hetzelfde maken. Op internet staan genoeg filmpjes die het uitleggen maar over het algemeen heb je wat witte kleding nodig, een emmer, elastiekjes, een plastic zak en verschillende kleuren verf in een spuitfles. 

Als tweede kan je je leren schoenen of jasje verven met leerverf. Dit is een makkelijke techniek die een groot verschil zal maken. Allereerst moet je je het leer goed schoonmaken. Als het leer volledig van stof en vettigheid is ontdaan, is het tijd om te gaan verven. Werk in dunne laagjes die je steeds laat drogen tussendoor. Met deze verf hoef je het niet te limiteren tot schoenen, je kan zelfs je leren bank verven. 

Als je een beetje creatief bent, kan je ook van verschillende kledingstukken weer een maken. Of je kan dat saaie jasje op pimpen met wat studs of pailletten. Je hoeft hier niet altijd een naaimachine expert voor te zijn, met naald en draad kom je vaak al erg ver, al kost dit vaak wel wat meer tijd. Er zijn online veel goedkope strijkpailletten te vinden. Deze hoef je alleen maar te strijken. 

Voor meer info : http://www.leerverfshop.nl

Gerelateerde artikelen

Wanneer is het nodig om je groepenkast uit te breiden

Een eigen huis ontwerpen?

UGGs Australia