Rilax
Image default
Bedrijven

Rechten studeren?

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is op veel universiteiten in Nederland ontzettend populair. Zo had de rechtenstudie in leiden afgelopen jaren bijna 1000 aanmeldingen. De studie rechten is een klassieke studie die door de jaren heen altijd populair is gebleven. Omdat er altijd wetten zullen blijven bestaan is er dus gegarandeerd werk voor een advocaat. Een studie rechten is dan ook een veilige keuze. Wellicht is dit een verklaring voor de grote hoeveelheid aanmeldingen. Ook wordt rechten vaak gekozen als studenten niet helemaal weten wat ze later willen doen in hun carrière. Rechten wordt dan gezien als een veilige keuze. Toch is de studie rechten redelijk zwaar, het is veel lezen en onthouden. Om die redenen stoppen veel mensen er in hun eerste jaar al mee.

 

 

Als de student toch door is gegaan met de studie en hem uiteindelijk heeft afgerond zijn er verschillende mogelijkheden voor specialisatie in een bepaald soort recht. Zo is er bijvoorbeeld het arbeidsrecht, strafrecht, civielrecht en bestuursrecht. Echter is er wel nog een verschil in niveau in de specialisatie. Zo staan sommige masterstudies hoger aangeschreven dan andere.  Een masterstudie arbeidsrecht kan dus aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam een ander niveau zijn dan een master arbeidsrecht in Amsterdam. Daarbij kan het dus ook zo zijn dat een iemand met een masterstudie arbeidsrecht uit Rotterdam makkelijker werk vindt in de industrie. Uiteindelijk concurreren de masterstudenten van dezelfde specialisatie wel met elkaar.

 

 

Als u als advocaat op zoek gaat naar een baan zult u bij de juiste specialisatie niet veel moeite hebben om een geschikte werkplek te vinden. Wel kan de locatie zoals bij elke sector van belang zijn bij het vinden van een baan. U kunt bijvoorbeeld op de zoekopdracht “advocaat den haag” veel meer vacatures vinden dan in een klein dorp. Vaak zitten de grote advocatenkantoren in de grote steden gevestigd als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Leiden.

 

 

Voor meer info : https://www.ebhlegal.nl