Rilax
Image default
Bedrijven

Sportschoenen casual?

Voor mannen is er minder diversiteit in schoenen dan voor vrouwen. Zo kunnen vrouwen kiezen voor een sneaker, een hak of een schoen met een zool. Er is dus veel meer keuzen vergeleken met schoenen voor een man. Een man heeft enkel keuze uit sneakers, nette schoenen of laarzen. Daarom moeten de mannen het maar doen met de opties die ze hebben. Om die reden zijn er dan ook veel verschillende soorten sneakers voor mannen. Gelukkig zijn er qua sneakers veel verschillende modellen en is er genoeg keus om de modieuze smaak van de man te uiten. Soms worden schoenen uit een bepaalde tak hobby of sport ook gebruikt om casual te dragen.  U kunt dan denken aan bijvoorbeeld tennisschoenen. Skateschoenen, hardloopschoenen of basketbalschoenen. In dit artikel leest u enkele voorbeelden van schoenen die niet specifiek bedoeld waren voor alledaags gebruik.

 

Ten eerste is er het bekende Jordan merk van Nike. Dit onderdeel is gebaseerd en in samenwerken met basketballer Michael Jordan. Hij wordt ook wel aanschouwd als de beste basketballer aller tijden. Met zijn samenwerking met Nike hebben ze een aantal modellen uitgebracht die eigenlijk bedoeld waren om te dragen tijdens basketbal. Jordan droeg deze dan ook zelf tijdens zijn wedstrijden. Jongeren die onder de indruk waren van Jordan begonnen zijn schoenen voor alledaags gebruik te dragen mede dankzij de status en waarde waar de schoen symbool voor stond. Langzaamaan werd het gebruikelijker om ook andere basketbalschoenen buiten het veld aan te doen. Zo zijn de Nike schoenen van Kobe Bryant en Scottie Pippen ook populair geworden.

 

Verder heeft Nike ook tennisschoenen heren ontworpen die worden gebruikt als “normale” schoenen. Zo zijn er bijvoorbeeld de modellen Blazer low en Tennis Classic. Hierdoor is het door de jaren heen gebruikelijker om andere schoenen ook voor alledaags gebruik aan te doen. Zo zijn k Swiss tennisschoenen ook geen opvallende verschijning meer in het straatbeeld.

 

Voor meer info : https://www.kctennis.nl/