Rilax
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten printers

Printers zijn apparaten die je in de meeste bedrijven en huishoudens wel kan vinden. Er zijn een hoop verschillende soorten die je in verschillende situaties kan gebruiken met ieder verschillende voordelen en nadelen. 

 

Er zijn margrietwielprinters, regeldrukkers, matrixprinters, thermische overdrachtsprinters, thermische printers, inkjet printers en laserprinters.

 

Thermische printers zijn printers die geen inkt hoeven te gebruiken en in plaats van inkt werken met hittegevoelig papier. Deze printers bevatten een printerkop met pinnetjes die verhit kunnen worden en zo veranderingen, namelijk verkleuringen, aan kunnen brengen op het papier. Deze printers worden vooral gebruikt voor het printen van bonnen en zijn over het algemeen snel, stil en makkelijk te gebruiken. Hittebestendig papier echter is vrij duur en de printer zelf is monochroom. Ook kunnen de verkleuringen naarmate de tijd toeneemt vervagen.

 

Inkjetprinters zijn printers die net zoals thermische printers wat weg hebben van matrixprinters, in de zin dat ze ook werken met een soort pinnetjes die de gewenste markeringen op het papier aanbrengen. Waar een matrixprinter het inkt aanbrengt op het papier en een thermische printer gebruik maakt van hitte, spuit een inkjetprinter inkt op het papier. Een inkjetprinter is relatief snel en goedkoop en kan in principe elke gewenste kleur printer. Het grootste nadeel is de prijs van de inkt. Veel bedrijven die inktpatronen verkopen zijn dezelfde bedrijven die de inkjetprinters zelf produceren. Ze kunnen de inkjetprinters zo goedkoop houden, zodat zij er meer verkopen en forceren de klanten daarna om waanzinnig hoge prijzen te betalen voor hun inktpatronen om zo toch nog hun geld terug te verdienen.

 

Ten slotte zijn er nog laserprinters. Laserprinters produceren vandaag de dag de beste printjes. Ze werken door middel van toners en magnetische velden. Een drum wordt geladen met behulp van een laser of een led. Er ontstaat een magnetisch veld. Een poeder wordt erover bestreken, waarna het aangetrokken wordt door het magnetisch veld en daar blijft zitten. Dan wordt de afdruk overgebracht op papier en zo ontstaat een bijzonder scherp beeld.

Voor meer info : https://coding.koenig-bauer.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Genoeg daglicht op kantoor

Carrière toppunten

Pogingen om het proces te verbeteren