Rilax
Image default
Bedrijven

Wanneer is het nodig om je groepenkast uit te breiden

Wanneer er meer groepen nodig zijn voor elektrische apparatuur in uw huis is het pas nodig om uw groepenkast uit te breiden. Wanneer er niet genoeg groepen aanwezig zijn en er worden teveel apparaat op hetzelfde moment gebruikt kunnen de stoppen doorslaan. Dit komt doordat er dan meer dan 16 ampère wordt gebruikt. De schakelaars en stoppen gaan zo’n 30 jaar mee want daarna zijn ze zeker wel op. Wanneer deze kapot zijn kan er kortsluiting komen, vaak ontstaat hierdoor ook brand, af en toe als een groepenkast oud is is wordt afgeraden deze uit te breiden of op te knappen. Het renoveren van de groepenkast is dan vaak goedkoper dan alles vernieuwen.

Huizen voor 1974

Als uw huis gebouwd is voor 1974 is er grote kans dat er een aardlekschakelaar ontbreekt als er in de tussentijd niets is gedaan aan de elektra. Een aardlekschakelaar is erg belangrijk voor de veiligheid van de elektra in uw woning en wordt ook zeer zeker aangeraden toe te voegen

Meterkast

De meterkasten die het meeste worden geïnstalleerd hebben maximaal 16 ampère. Dit zorgt ervoor dat de groep niet meer dan 3600 Watt kan hebben, dit allemaal ter beveiliging van de overbelasting van de groep. Door groepen goed te verdelen in een woning kan de gevraagde stroom naar elektrische apparaten worden gebracht zonder dat er overbelasting veroorzaakt wordt en dat de schakelaar uit gaat. Wanneer er twee grote apparaten zijn aangesloten op dezelfde groep is de kans dan ook erg aannemelijk dat deze doorslaat.

Tegenwoordige tijd

Tegenwoordig hebben we meer groepen nodig dan vroeger omdat er veel meer elektriciteit wordt gebruikt  dan vroeger. Elektriciteit is tegenwoordig erg belangrijk voor en het is onmogelijk om nog zonder te kunnen. De kwaliteit van de elektriciteit is dan ook erg belangrijk, wanneer er iets mis is met de kwaliteit van de elektra is een grote kans op gevaarlijke situaties en zelfs brand. Dit kan veel schade veroorzaken aan uw woning. 

 

Gerelateerde artikelen

Prijs van een lichstraat

Carrière toppunten

De boekhouding doen met een boekhoudingprogramma