Rilax
Image default
Bedrijven

Wat is een IPTV?

IPTV box is een middel waardoor je via internet tv kan kijken. de afkorting IPTV staat eigenlijk voor Internet Protocol Television. Internet Protocol TeleVision (IPTV) is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het internetprotocol mogelijk maken. Hier wordt een breed scala aan verschillende technieken voor gebruikt, zoals (de)compressie algoritmes voor beeld en geluid, multicast routering en p2p-protocollen. De service staat los van video on demand en interactieve televisie.

De service is een apart netwerk en staat ook los van interactieve tv en video on demand. Indien je een box wilt aanschaffen, dan moet je wel rekening houden dat je hiervoor een sterk netwerk nodig hebt. Met behulp van een IPTV is het dus mogelijk om zonder enige provider of, schotel of kabel tv te kijken. Ook kun je met een IPTV box tv kijken op meerdere apparaten. Er zijn talloze aanbieders die een IPTV box online aanbieden.

Een IPTV kopen

Er zijn veel voordelen aan deze manier van tv kijken door middel van internet. Door de IPTV box kun je meer dan 12.000 zenders bekijken op diverse apparaten. Een abonnement voor deze dienst kost ongeveer 8,- en € 11,- per maand, dit kan per aanbieder verschillen. Je kunt dan je huidige abonnement opzeggen en betaal je nooit meer per maand voor extra pakketten. Hierdoor besparingen momenteel veel mensen geld mee. Een normaal televisieabonnement kost al snel tussen de € 30,- en € 40,- per maand, zonder extra televisiekanalen. Iedereen kan een IPTV kopen, houdt er wel rekening mee dat pakketten per aanbieder kunnen verschillen zo is er bijvoorbeeld een Gold en Platinum pakket. Bij de keuze van een gold pakket kun je Live-tv en Video On Demand ontvangen.

Talloze mogelijkheden van IPTV

Je kunt dus je televisieabonnement opzeggen, echter is het belangrijk dat je het internet abonnement aanhoudt. Je hebt een goede en sterke internetverbinding nodig om überhaupt de IPTV goed te laten werken. Daarom is het aan te raden om een internetverbinding van minimaal 6mp/s te hebben. Dit is mogelijk op diverse apparaten zoals op je mobiele telefoon door 4G, 5G of via een directe internetkabel. Ook kun je talloze films en series bekijken met IPTV. Het ondersteund meerdere systemen zoals Android, iOs, Enigma, Windows en smart TV.