Rilax
Image default
Gezondheid

Een wiebelkussen, dit is wat je moet weten!

We zien het tegenwoordig steeds meer voorbij komen, het wiebelkussen. Vooral voor kleine kinderen is dit erg populair. Het heeft namelijk een hoop verschillende voordelen. Kinderen hebben vaak moeite met stilzitten. Je merkt dat ze snel afgeleid zijn en het moeilijk vinden om niet continue te bewegen. Nu is dit een beetje dubbel, want aan de ene kant is bewegen juist goed. Dit zorgt namelijk voor een bevordering van de samenwerking tussen twee hersenhelften. Het probleem is alleen dat stilzitten en bewegen nogal lastig is. Wij vertellen je daarom iets meer over het wiebelkussen!

Hoe gebruik je een wiebelkussen

Wanneer een kind op een wiebelkussen gaat zitten, wordt de spieren eigenlijk continu geprikkeld. Het voordeel hiervan is een toename van het concentratie vermogen. En ondertussen moet je natuurlijk nog steeds op de stoel blijven zitten.  

Ondanks dat een wiebelkussen zorgt voor een betere concentratie is het niet de bedoeling dat je hier de hele dag op zit. Het probleem is namelijk dat kinderen wennen aan deze prikkels en de werking dus zal afnemen. In het beste geval gebruik je het dus vooral op het moment dat je kind echt moeite heeft met concentreren en moeilijk stil kan zitten.

Betere zithouding aannemen

Naast dat de concentratie wordt verbeterd heeft het ook nog een aantal andere voordelen om gebruik te maken van een wiebelkussen. Zo is het erg comfortabel om hier op te zitten. Kinderen zullen het dus niet erg vinden om hier gebruik van te maken, sterker nog, vaak willen ze dit juist. Daarnaast zorgt een wiebelkussen ook nog eens voor een betere houding. Dit kan klachten voorkomen! 

Het is dus duidelijk dat er een hoop voordelen zitten aan een wiebelkussen. Veel kinderen vinden het erg handig, en er zijn zelfs steeds meer volwassenen die hier gebruik van maken. Verschillende problemen kunnen simpel opgelost worden met het wiebelkussen.