Rilax
Image default
Gezondheid

Wat te doen bij klachten tennisarm?

Een tennisarm kun je krijgen door te veel of de verkeerde tennisoefeningen. De blessure is erg vervelend en heeft vaak klachten zoals een stijve arm, pijn aan de elleboog of schouder en moeite met bewegen. Daarom is het belangrijk om bij klachten direct naar een arts of therapeut te gaan. In dit artikel vertellen we meer over wat je kunt doen bij klachten tennisarm.

Hoe herken je een tennisarm?

Er zijn verschillende manieren om te kijken of je een tennisarm hebt. De meest voorkomende manier is door middel van klachten. Vaak zijn de klachten aan één bepaalde arm en dan weet je dat die arm waarschijnlijk geblesseerd is. Daarnaast kun je ook kijken naar de houding van je arm. Als deze scheef staat, is de kans groot dat je een tennisarm hebt. Tenslotte kun je ook bepalen of je een tennisarm hebt door middel van een test.

Deze test kun je zelf doen of door iemand anders. Bij deze test wordt er gevraagd om met beide armen tegelijkertijd kracht uit te oefenen op een punt vlakbij je elleboog. Als je klachten krijgt aan de arm waarmee je kracht uitoefent, is de kans groot dat je een tennisarm hebt.

Wat kan ik doen bij klachten van een tennisarm?

Als je klachten hebt van een tennisarm, is het belangrijk om direct naar een arts of therapeut te gaan. Deze zal kijken wat de oorzaak is en welke behandeling het beste bij je past. Vaak wordt er begonnen met klachten van krachtverlies en slaapproblemen. Daarnaast kun je ook kijken naar de pijn die je hebt tijdens het bewegen.

De kans dat je een tennisarm krijgt, is erg groot. Zorg er daarom voor dat je goed op tijd naar de arts of therapeut gaat als je klachten hebt van pijn aan de arm, krachtverlies of slaapproblemen. Zo kun je direct beginnen met de juiste behandeling en ben je snel van je blessure af!