Rilax
Image default
Gezondheid

Rugklachten behandelen bij de fysio

De meeste mensen gaan voor rugklachten naar de fysio en dat is ook het beste om te doen. Het is alleen niet altijd de het beste om de rugklachten aan te pakken door de symptomen te bestrijden. Ben je bij de dokter geweest? Dan zullen ze jou vast en zeker wel spierontspanners, pijnstillers of ontstekingsremmers gegeven hebben. Dit is vaak niet de juiste oplossing. Bij de fysio kijken ze echt naar waar het probleem zich voor doet en kunne ze met een aantal oefeningen vaak al de ergste pijn verlichten. Rug pijn is erg vervelend en dat wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. Hoe kun je dit het beste doen? 

Een fysiotherapeut kijkt naar welke soort rugpijn je hebt en kan aan de hand daarvan de juiste behandel methode voorschrijven. Meestal kan je bij een intake al een kleine behandeling krijgen die gelijk al wat pijn verlichten is. Het doel van een fysiotherapeut is niet alleen om je van de pijn af te helpen, maar ook te voorkomen dat je in de toekomst weer rugklachten krijgt. 

Wat veroorzaakt rugpijn?

Er zijn veel dingen die je in het leven kunt doen waardoor je rugpijn kan krijgen. hier schrijf ik er een paar onder elkaar. 

– Je hebt een ongeluk gehad met de auto, motor of fiets en komt later pas met rugpijn te zitten.

– Je bent op leeftijd en daardoor kunnen je botten en gewrichten verzwakt zijn waardoor er rugpijn kan ontstaan.

– Je hebt zwaar fysiek werk waarbij je vaak verkeerde houdingen aan neemt. 

– Je hebt al een tijd een verkeerde lichaamshouding, dit kan al met het lopen of staan zijn, maar het kan ook zijn dat je in bed op een vekreerde manier ligt. Ook kan je tijdens het zitten een verkeerde houding hebben. 

– Je hetbt verwakte spieren omdat je weinig aan lichaamsbeweging doet.

Gerelateerde artikelen

Fysio Den Bosch helpt u om uw grip op het leven terug te krijgen.

Kinderen verschillen per persoon

Voorkomen in plaats van behandelen